Popelkovi svěřenci ovládli Velkou slušovickou steeplechase!

Popelkovi svěřenci ovládli Velkou slušovickou steeplechase!
Ilustrační foto M. Vašková

Sobota patřila ve Slušovicích dostihům. Jejich vrcholem byla 5 200 metrů dlouhá Velká slušovická steeplechase, do které vyslal dva ze svých svěřenců i trenér Stanislav Popelka z Hvozdu. Domů na Srdéčko se vraceli s vítěznými vavříny.

Vítězství si v jubilejním 40. ročníku vybojovala jedenáctiletá klisna Yara (Zámecký vrch). Hnědá kobylka s žokejem Janem Odložilem v sedle se v polovině dostihu ujala vedení a už ho nepustila. V cílové rovině jí stačil jediný kůň – Zataro (Ramzová) s žokejem Pavlem Složilem mladším, trénovaný rovněž Stanislavem Popelkou.

„Věděl jsem, že je dobrá, v letošní pardubické Ceně Labe byla třetí. Po „stole“ se ocitl vepředu a já ji nechal cválat,“ podotkl spokojený Jan Odložil.

Stejně spokojený byl i Stanislav Popelka. „Protože poslední pardubický mítink byl zrušen, přihlásili jsme koně do Slušovic. Zataro byl po pádu ve Velké v pořádku, tak jsme ho nechali proběhnout, aby si spravil chuť. Před dostihem jsem byl optimistický a věřil, že i v konkurenci dobrých koní, kteří se tu sešli, bychom mohli uspět. Ovšem tak optimistický, abych myslel na první dvě míst, jsem zase nebyl,“ smál se trenér.

Radost mu udělal i Jacobellis (Syndikát V3J). Pětiletý valach doběhl s jezdkyní Dominikou Baranovou po tuhém boji druhý v Seriálu senátora Goláňe, steeplechase crosscountry na 3 800 metrů.

V Ceně Sergeanta Thundera, steeplechase na 3 200 metrů, skončil Popelkův Lianel (Ramzová) s žokejem Janem Odložilem čtvrtý.

Gratulujeme! (ber)

Poslat nový komentář