Alkohol ani drogy za volant nepatří

Alkohol ani drogy za volant nepatří
ilustrační foto PČR

V pátek 11. ledna 2019, krátce před tři čtvrtě na šest ráno, kontrolovali policisté ve Vrbátkách osobní motorové vozidlo Ford Focus. U třiatřicetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu lehce přes 0,40‰ alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. 

Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Téhož dne, kolem šestnácté hodiny kontrolovali policisté v Prostějově osobní motorové vozidlo Škoda Felicia. U osmadvacetiletého řidiče provedli jak orientační dechovou zkoušku, tak i orientační test na omamné a psychotropní látky. Orientační dechová zkouška byla negativní, zato test na omamné a psychotropní látky prokázal přítomnost amfetamin/metamfetamin/XTC a cannabis. Řidič se po poučení dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu další jízdu zakázali. "Řidič je nyní podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Přesná právní kvalifikace bude stanovena na základě výsledků laboratorního zkoumání odebraného biologického materiálu," doplnila informaci policejní mluvčí Irena Urbánková. (red)

Poslat nový komentář