Prostějovským duklákům začíná sezóna. Brzy vyrazí do USA

Prostějovským duklákům začíná sezóna. Brzy vyrazí do USA
Foto ACS Dukla

Vskutku pestrou sezonu mají před sebou parašutisté Dukly Prostějov. Jejími vrcholy budou 46. armádní mistrovství světa v maďarském Szolnoku (2. až 13. června) a civilní (FAI) v Prostějově (31. srpna až 6. září). Kromě toho se svěřenci Libora Jirouška tradičně zúčastní série závodů Světového poháru v přesnosti přistání.

V pondělí 19. února odletí výprava Dukly na výcvikový tábor určený k individuální akrobacii do Spojených států amerických. „Letiště v Lake Wales by nám mělo posloužit k plnohodnotnému tréninku a dostatečnému počtu seskoků. Loňský rok byl poznamenán nepřízní počasí téměř na všech národních a mezinárodních kempech. To se pak negativně odráží na výkonnosti. Proto jsme zvolili variantu v USA, kde jsou k přípravě ideální podmínky,“ říká Jiroušek.

Pro svá slova má pádné argumenty. ,,Na posledním otevřeném mistrovství Evropy v italské Ravenně, kde současně probíhal Světový pohár, jsme po dlouhé době měli možnost porovnat síly s reprezentací Číny. Její nárůst v této disciplíně byl až neuvěřitelný. Rozhodně nechceme zůstávat pozadu,“ podotkl někdejší mnohonásobný mistr světa v přesnosti přistání, individuální a skupinové akrobacii.

Důležitou prověrkou bude rovněž březnový závod CISM Regional v Parachute-Ski ve švýcarském Engelbergu. „Tam půjde především o přípravu na CISM mistrovství světa v roce 2025, které se bude konat v rámci CISM Zimních her,“ upřesňuje Jiroušek. Do Světového poháru vstoupí borci z Prostějova na konci května ve francouzském Cahors. (Zdroj ASC Dukla)

Poslat nový komentář