Memoriál Luďka Mařáka připomíná fotografa a tuláka přírodou

Memoriál Luďka Mařáka připomíná fotografa a tuláka přírodou
Snímek z vernisáže

Pocta fotografu Luďku Mařákovi a přírodě – to je spojení, které přilákalo na vernisáž výstavy v prostějovském Regionálním informačním centru nebývalé množství návštěvníků. A je skutečně na co se dívat a obdivovat. 

Autoři pojali výstavu jako otevřenou prezentaci fotografů, kteří ve svém hledáčku zachycují jedinečné přírodní momenty. Výstavní panely v infocentru v zámku zaplnily skutečné skvosty nejen renomovaných prostějovských fotografů, ale i amatérů. 

„Stěžejní část výstavy samozřejmě zaujímají fotografie našeho kamaráda Luďka, kterému jsme chtěli touto výstavou vzdát hold a připomenout si ho alespoň touto cestou. Snímky jsme vybrali z jeho bohaté fotobanky a doplnili vybranými snímky dalších autorů,“ ozřejmil záměr pořádajícího Spolku prostějovských fotografů Josef Franc. 

Memoriál Luďka Mařáka nazvaný Detaily přírody nabízí nejen nevšední snímky přírodních zákoutí s udivujícími záběry zvrásněných kamenů, prastarých tlejících kmenů obrůstajících mechem a kapradím, listí v jásavých barvách jara či v pestré paletě podzimu, ale i pohled do široké krajiny Hané, do korun šumících lesů i na majestátní vrcholky hor. 

Jako člen Spolku prostějovských fotografů se Luděk Mařák zúčastnil řady výprav, cest a toulek přírodou obtěžkán fotografickou výbavou. Společné putování a zážitky zachytil videokamerou Josef Franc a sestříhal z nich zajímavý šot, který velmi živě vernisáž výstavy doplnil a představil Luďka nejen jako výborného fotografa, horala a tuláka přírodou, ale i jako nenahraditelného kamaráda. V regionálním informačním centru byla tato jedinečná výstava fotografií připravena díky finanční spoluúčasti Města Prostějov a k vidění bude po celý tento týden až do neděle 18. prosince.   

(jap) 

Úterý, Prosinec 13, 2011 - 09:00 - Neděle, Prosinec 18, 2011 - 12:00

Poslat nový komentář