Vjel na železniční přejezd a uvízl tam. Vlak automobil tlačil dvě stě metrů

Vjel na železniční přejezd a uvízl tam. Vlak automobil tlačil dvě stě metrů
ilustrační foto
Další fotky: 
Vjel na železniční přejezd a uvízl tam. Vlak automobil tlačil dvě stě metrů
Vjel na železniční přejezd a uvízl tam. Vlak automobil tlačil dvě stě metrů

Dnes krátce po čtvrté hodině ráno přijali policisté oznámení o dopravní nehodě vlaku a osobního vozidla na železničním přejezdu ve směru z Červenky na Moravičany. Řidič měl v dechu 2 promile. 

Po příjezdu na místo nehody se zde nacházel také řidič osobního vozidla. "Z prvotního šetření vyplývá, že 36letý řidič vjel s vozidlem Škoda Superb na železniční přejezd, kde z dosud přesně nezjištěných příčin uvízl. Krátce poté se spustilo zabezpečovací zařízení přejezdu, upozorňující na projíždějící vlak. Řidič stačil z vozidla vystoupit, a jak sdělil, máváním se snažil strojvedoucího, který jel s rychlíkem ve směru od Červenky na Královou, na vzniklou situaci upozornit. Strojvedoucí již však střetu nemohl zabránit. Vlak do vozidla narazil, zhruba 200 metrů ho tlačil před sebou a zcela ho zdemoloval," popsala nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že řidič cestoval ve vozidle sám, ve vlaku bylo 294 cestujících. Nikdo nebyl při nehodě zraněn.

Při nehodě došlo ke škodě na vozidle, vlaku i trati, která  byla předběžně vyčíslena na 600 000 korun. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu kolem 2 ‰ alkoholu v dechu. Po poučení se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta. Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou nadále v šetření.

"Komunikace vedoucí přes uvedený železniční přejezd byla po dobu šetření nehody a odstraňování jejich následků uzavřena v obou směrech," dodala Urbánková.

"Řidič osobního vozidla je podezřelý nejen ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, ale také z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," sdělila dnes mluvčí policie Irena Urbánková. Nehodu nadále šetří policisté dopravního inspektorátu Olomouc a veškeré okolnosti a souvislosti zjišťují.(red)

Poslat nový komentář