Nejtragičtější nehody na Prostějovsku. Zahynulo při nich 11 lidí

Nejtragičtější nehody na Prostějovsku. Zahynulo při nich 11 lidí
Foto PČR
Další fotky: 
Nejtragičtější nehody na Prostějovsku. Zahynulo při nich 11 lidí

Je sobota podvečer 2. září 2006. VW Passat ve více než stopadesátikilometrové rychlosti naráží do odstaveného kamionu. Ani jednomu z pěti Poláků už není pomoci. Všichni muži byli připoutaní, ani to jim ale životy nezachránilo.

„Náraz byl příliš silný, dva vpředu sedící muži byli doslova napasováni pod návěs. Muž, který seděl uprostřed zadního sedadla, měl pás pouze kolem pasu a náraz jej doslova vrhl dopředu,“ popsal tehdy jeden ze zasahujících hasičů. Podle tehdejšího ředitele prostějovské záchranky Pavla Holíka byl pohled na těla zničující: „Všichni utrpěli otevřená zranění hlavy a další poranění, neslučitelná se životem. Na nás pak, místo zdravotnické pomoci, zůstala identifikace těl.“ 

Kamion, shodou okolností rovněž polský, zastavila ke kontrole Celní správa.

O pět let později se jen o pár set metrů dál stane vůbec nejtragičtější nehoda. Je středa 2. února 2011, když řidička BMW jedoucí od Brna na Olomouc, přeletěla s vozem svodidla a ocitla se v protisměru. Vůz bočně a částečně čelně narazil do Škody Felicie. V té cestovali čtyři lidé, včetně dítěte, v BMW jeli dva lidé.

„Vozidlo BMW řídila devětačtyřicetiletá žena ukrajinské národnosti s trvalým pobytem v Rozvadově v ČR, ve vozidle s ní jel dvaačtyřicetiletý německý občan. Felicii řídil muž české národnosti, ročník narození 1948. S ním jeli ve vozidle občan Panamy s trvalým bydlištěm v ČR, narozený v roce 1970, pravděpodobně jeho manželka (1967) a dítě (2000). Žena a dítě byly občané Panamy,“ sdělila tehdy policejní mluvčí Eva Čeplová. 

Při nehodě zemřelo všech šest lidí. Jednoho se lékaři ještě dlouho snažili oživovat, bohužel se to nezdařilo.

V obou případech byl na vině řidič a jeho příliš rychlá jízda. Protože viníci zahynuli, bylo stíhání odloženo. (ber)

Poslat nový komentář