Město zavřelo parky a lesopark Hloučela. Kvůli větru

Město zavřelo parky a lesopark Hloučela. Kvůli větru
Fot ber

Vzhledem k vydané výstražné informaci ČHMÚ na velmi silný vítr, který v nárazech může dosahovat rychlosti až 65 km/h, žádá město Prostějov občany, aby nevstupovali do městských parků a do lesoparku Hloučela.

Odbor správy a údržby majetku města informuje občany, že kvůli silnému větru a předpovědi ČHMÚ je uzavřen lesopark Hloučela včetně cyklostezky v úsecích ul. Tichá – Kostelecká, Kostelecká – Pod Kosířem, Pod Kosířem – Olomoucká, Olomoucká – Vrahovická, a také parky Smetanovy sady, Kolářovy sady a Spitznerovy sady. V důsledku silného větru lze očekávat možná poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách, vzniká nebezpečí úrazu uvolněnými předměty, zlomenými větvemi a možné komplikace v dopravě.

Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel.

Vývoj situace je možno sledovat na internetu – stránky ČHMÚ www.chmi.cz, a ve sdělovacích prostředcích sledovat dopravní zpravodajství. (red)

Poslat nový komentář