Hrad Sovinec zve na slavnostní ukončení sezóny!

Hrad Sovinec zve na slavnostní ukončení sezóny!
ilustrační foto

Listí zežloutlo, mlhy se válí po loukách, stromy se každé ráno halí do jinovatky a Špinavci, posádka hradu Sovinec, se chystá pro letošní sezónu historických akcí na hradě rozloučit. A jak jinak, než na tradiční akci s názvem HOFMISTROVA ZÁVĚŤ, ANEB SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ SEZÓNY. Pojďte se s nimi letos naposledy projít po kamenné dlažbě na nádvořích hradu. Jelikož víkend navazuje na školní podzimní prázdniny, rozhodli se k víkendu  28. a 29. připojit i páteční Sokolnické lovy.

Na koho se na pátém nádvoří hradu můžete těšit? V pátek zavítá skvělý kejklíř a žonglér KŘUPÍNO KŘUP s ukázkami umění žonglérského a kejklířského. Loutkové divadlo KAŠPÁRKŮV SVĚT přijede s premiérou nové rodinné pohádky DRACI. Na čtvrtém nádvoří pak bude vystavěn SOKOLNICKÝ DVOREC pod dohledem SOKOLNÍKA MONTYHO, který s vámi rád zapřede hovor o složitostech a krásách sokolnického umění. Na pátém nádvoří pak se svými dravci předvede LETOVÉ UKÁZKY. Taktéž si budete moci zahrát i pohádky pro nejmenší, které jsou ukryty v POHÁDKOVÉM KUFRU.

V sobotu a neděli za námi místo sokolníka a kejklíře přijede úžasné a věhlasné ostravské DIVADLO BEZ STŘECHY s jejich legendárním příběhem PROKLETÉ DĚDICTVÍ. A také z Valašského království jejich královské divadelní a šermířská skupina ALLEGROS se svými loupežnickými pohádkami LOUPEŽNÍCI a POPELÁK. Ostatní nádvoří zaplní stánky a stánečky,  nabízející  výrobky dřevěné, keramické, umělecké a kožené. Také slané, sladké, horké i studené. A kdo bude mít šikovně ruce, bude si moci něco vyrobit, třeba malou voskovou svíčku.

Po celý víkend budou přichystány  kostýmované prohlídky ve třech různých okruzích – základní,  dětský - pro práčata a  vnější hradby a podzemní chodba. Vyhlídková věž bude volně přístupná po celou dobu trvání akce.

„Hrad otevřeme po oba dva dny vždy od 9:00 do 17:00 a program započne v 10:00. Celodenní vstupné zahrnuje vystoupení na nádvoří a jeden vybraný prohlídkový okruh. Děkujeme Vám za vaši přízeň a rádi se s vámi na Sovinci uvidíme a oslavíme toto naše významné jubileum,“ doplnil s přáním příjemné zábavy Petr Šenkyřík, herold historické posádky Špinavci s tím, že v případě nepřízně počasí bude program přerušen na nezbytně nutnou dobu.

Čtěte pozorně, opět bude soutěž o rodinné vstupné! (ber)

Poslat nový komentář