Pro prostějovský Klokánek vystoupí Hradišťan i Proměny

Pro prostějovský Klokánek vystoupí Hradišťan i Proměny
ilustrační foto www.hradistan.cz

 

Otevření prostějovské pobočky Klokánku je otázkou financí. Protože se stále nedostávají, do věci se vložila radní Milada Sokolová. Na její popud bude v září v Městském divadle hrát Hradišťan s Jurou Pavlicou. S populární kapelou si zazpívají i prostějovské Proměny. Výtěžek koncertu poputuje právě na konto Klokánku.

„S prvotním nápadem koncertu přišel Tomáš Lázna, kolega z občanského sdružení Pomáháme tancem. Dnes už je jasno, že Jura Pavlica zahraje s kapelou 18. září,“ sdělila PvNovinkám Milada Sokolová. Protože Klokánek by se měl koncem tohoto nebo začátkem roku v Prostějově otvírat, budova se musí rekonstruovat. A k tomu přispěje výtěžek ze vstupného. Organizátoři se hodlají obrátit i na místní firmy, aby pomohly s financováním samotného koncertu. „Chceme, aby výtěžek byl co nejvyšší. Při koncertu ho předáme Regině Šverdíkové z Fondu ohrožených dětí,“ zdůvodnila Milada Sokolová.

Podařilo se jí domluvit i další věc. S Hradišťanem si zazpívá i pěvecký sbor Proměny, kterého je Milada Sokolová členkou. „Muziku Hradišťanu máme moc rádi a v repertoáru máme i jejich skladby. Jsme velmi potěšeni, že nám Hradišťan dovolil si s nimi zazpívat. Myslím, že to bude velmi příjemný a nezapomenutelný zážitek, pro nás i pro publikum,“ přidala se Lenka Copková.

"Dlouhodobým cílem našeho sdružení je získávání finančních prostředků pro potřebné prostřednictvím pořádání kulturních akcí. Nápad podpořit prostějovský Klokánek se mi moc líbil a věřím, že to má smysl. S paní Sokolovou jsme už jednou koncert pořádali a spolupráce to byla pro všechny přínosná. Pevně věřím, že tedy i tato akce bude úspěšná a výtěžek pomůže co nejvíce dětem", doufá v co největší úspěch Tomáš Lázna.

Město Prostějov darovalo v roce 2012 Fondu ohrožených dětí dům se zahradou v Zahradní ulici, kde dříve sídlila Česká školní inspekce. (red)

Poslat nový komentář