Na vrahovickém koupališti přibude hrazda. Postaví ji město z participativního rozpočtu

Na vrahovickém koupališti přibude hrazda. Postaví ji město z participativního rozpočtu
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Námět na vybudování hrazdy na prostějovském koupališti předložil v druhém ročníku participativního rozpočtu Pavel Dopita. Obrátili se na něj zájemci o posilování s tím, že jim něco podobného v Prostějově chybí. Sestava bude obsahovat hrazdu a vlajkovou hrazdu. Prvek musí mít dopadovou plochu, proto součástí bude protipádová pryžová dlažba.

Poslední březnová rada města v roce 2023 schválila všechny projekty 2. ročníku participativního ročníku, které postoupily do hlasování včetně tohoto projektu.  V dubnu 2023 při jednání s předkladatelem projektu bylo dohodnuto zajistit workoutový prvek až na sezónu 2024, aby byl k dispozici zhruba od konce května. 

V roce 2024 bylo v rozpočtu města na akci vyčleněno 100 tis. Kč.  Cenová nabídka od společnosti Clean4you s.r.o. z Hněvotína z března 2024 činí 85 398 Kč včetně DPH.

Spodní stavba hřiště bude obsahovat kotvící betonové patky 400 x 400 x 800 mm, kotvení přes železnou přírubu závitovou tyčí a chemickou kotvou, lem hřiště z betonového obrubníku a hutněné drcené kamenivo jako podklad na pryžové dlaždice.   Termín zhotovení hřiště – 6-8 týdnů, v dubnu bude uzavřena objednávka. (red)

Poslat nový komentář