Judisté Sokol I Prostějov přivezli 15 medailí z rumunského Sibiu

Judisté Sokol I Prostějov přivezli 15 medailí z rumunského Sibiu
Foto Zdenek Gottwald

V rumunském Sibiu se ve dnech 16. až 17. září konal turnaj, kterého se zúčastnilo 717 závodníků z devíti států. Mezi nimi i borci ze Sokola I Prostějov.

V sobotu začal svou kategorii U9 hostující Lukáš Šulák, který měl ve své váze v pavouku 31 soupeřů. Prošel až do finále, kde v jednominutovém zápase, pro opatrnost a nervozitu, prohrál pomocným bodem. Obsadil senzační 2. místo. Dalším nejmladším judistou byl Mikuláš Havlíček, ten skončil těsně před stupni vítězů a obsadil dělené 5. místo.

Do U14 nastoupila Agátha Padrnosová, kdy starším soupeřkám zatápěla, ale také skončila před stupni vítězů na děleném 5. míste. Její starší sestru potkal stejný osud, kdy se o 3. místo utkala s naší hostující Češkou Sophii Maradovou. Laura vedla na jeden bod, jen Sophie využila nepozornosti a hodila Lauru na krásně provedenou techniku. A tak Sophie 3. a Laura 5. místo. Další byli na řadě Dominik Hrňa a Matěj Kolář. Oba svorně ve společné váze dokráčeli pro 3. místo. Další byl Matouš Havlíček, který zaváhal o postup do finále, ale 3. místo si už nenechal uniknout.

U18 jsme posunuli do starší kategorie Barboru Vítkovou. Ta si vydřela finále, kdy ji už došly síly a bere tak 2. místo. Dalším byl Ondřej Vašut, který v prvním zápase doslova zaspal vlak, ale probuzení mu přineslo 3. místo, kdy dalším soupeřům nedal nejmenší šanci. Šimon Havlíček bojoval statečně, ale díky závodní nezkušenosti bere 7. místo. Pavla Bohanesová předvedla úžasný výkon, kdy se zalekla finále a potom ji došly síly o třetí místo a brala tak 5. místo.

Díky dobré organizaci, jsme mohli ještě před večeří zavítat do historického centra města Sibiu, které bylo nedaleko závodní haly, kde si to celá výprava užívala a odreagovala se.

Druhý den v neděli začaly kategorie U12, kam se do starších posunul hostující Lukáš Šulák, který měl strach z větších a starších soupeřů. Toto se projevilo hned v prvním zápase, kdy ho soupeř málem hodil, naštěstí se včas probral a těmto starším soupeřům ukázal krásné judo a obsadil 1. místo. Další Mikuláš Havlíček svou nervozitu neustál a skončil před stupni vítězů na děleném 5. místě. Agáha Padrnosová neměla zase svůj den a nešťastně neustála boj o třetí místo a obsadila tak dělené 5. místo.

Do U16 nastoupila Barbora Vítková, která vymetla všechny své soupeřky a obsadila tak senzační 1. místo. Ve starší kategorii se utkaly zase Sophie Maradová a Laura Padrnosová, kdy si role prohodily, jen obě nestačily na o dost zkušenější soupeřku. Tak Laura Padrnosová obsadila 2. místo a Sophie Maradová 3. místo. Ve starší kategorii se také poprali Dominik Hrňa a Matěj Kolář. Oba nestačili na své soupeře o třetí místo, tak svorně obsadili nepopulární dělené 5. místo. Ve své kategorii startoval hostující Erik Žižlavský, kdy prvnímu soupeři nasadil krásné škrcení jednou rukou a jeho soupeř to musel vzdát před časovým limitem. Erik nestačil pouze na dva soupeře, kdy obsadil 3. místo. Šimon Havlíček zase neustál zkušenější borce a obsadil tak 5. místo. Pavla Bohanesová šla zase pěkné a vydřené zápasy, kdy v posledním zápase soupeřka vedla na jeden bod, ale Pavla nedokázala svou opatrností a chybám juda najít odpověď. Pavla Bohanesová tak obsadila krásné 2. místo.

Na závěr přišla kategorie U21. Do 81 kilo se nám zde utkali bratři Ondřej Vašut a hostující Dominik Vašut. Tady narazili na dobře připravené reprezentanty z Rumunska a Moldávie. Ti jim předvedli hodně rychle východní judo a museli jít opravy. Pro tyto bratry velmi emočně vypjatá situace. Nakonec své emoce zvládli a v opravách vyhráli krásně předvedeným judem 3. místo. Díky tomu se na stupně vítězů mohli postavit vedle sebe. Ještěže jejich boj nebyl bojování nadarmo.

Děkuji všem, co se podíleli na řízení Iv Gotty, Aleš Tulach, Simona Havlíčková, Vojtěch Křivák za bezpečnou dopravu, a tak dalekou cestu. Děkuji celé partě za perfektní společnost a nádherné zážitky. Pro tohle to má smysl dělat a věnovat tomu čas. (Zdenek Gottwald, šéftrenér Judo Sokol I Prostějov)

Poslat nový komentář