Lesní zloději nafty dopadeni

Lesní zloději nafty dopadeni
ilustrační foto

V létě tohoto roku zmizela ze tří vozidel v lese u Šubířova nafta. Po několika měsících se koničtí policisté dostali na kobylku třem výtečníkům, kteří ukradli celkem 300 litrů nafty. Pachatelům nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

"Koničtí policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež třem mladým mužům z Olomoucka a Prostějovska. Podezřelí (1976, 1984 a 1993) v polovině měsíce července letošního roku přijeli společně do obce Šubířov. Zde v lesním prostoru odstranili visací zámek z palivové nádrže nákladního vozidla tovární značky TATRA 815, a poté z této nádrže odcizili 120 litrů motorové nafty. Rovněž nezjištěným způsobem odstranili visací zámek z palivové nádrže dalšího nákladního vozidla Tatra 815. I z této nádrže odcizili 120 litrů motorové nafty. Z palivové nádrže pracovního stroje zn. ZEPELIN vypáčili víčko nádrže a poté z nádrže taktéž odcizili 60 litrů motorové nafty. Celkem odcizili 300 litrů motorové nafty, čímž způsobili škodu dle odborného ohodnocení ve výši přesahující deset tisíc korun," popsala případ Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov. 

Poškozením zámků palivových nádrží uvedených strojů způsobili škodu dle vyčíslení škody ve výši 500,-Kč. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení a všem třem pachatelům hrozí dvouletý trest odnětí svobody.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář