Zaměstnanci prodejny v Konici honili zloděje

Zaměstnanci prodejny v Konici honili zloděje
ilustrační foto

Předevčírem odpoledne se v poklidné Konici strhla honička jak z gangsterky. Zaměstnanci prodejny smíšeného zboží po krádeži pronásledovali zloděje až na hřbitov, lupič cestou odhazoval odcizené čokolády a nakonec pronásledovatelům zmizel. Nakonec byl podle popisu týž den lapen policisty. 

Dne 13. prosince v odpoledních hodinách bylo oznámeno na Policii ČR, že v samoobslužné prodejně smíšeného zboží v Konici na Masarykově náměstí přistihli při krádeži zboží - čokolád, dvě osoby, muže a ženu, kteří poté z prodejny utekli. 

Muž při pronásledování ze strany zaměstnanců prodejny zboží odhodil venku před prodejnou a na místním hřbitově v Konici. Cukrovinky byly v hodnotě 5.500 korun.

Na základě popisu osob byl téhož dne na ulici Staré Město  zadržen podezřelý jednadvacetiletý muž z Vyškova, který byl hlídkou policie omezen na svobodě. Jelikož při zadržení kladl aktivní odpor, byla mu po marné výzvě "Jménem zákona, zanechte svého jednání nebo bude použito donucovacích prostředků" ze strany zakročujícího policisty přiložena pouta. 

"Po eskortování na služebnu Obvodního oddělení PČR v Konici se podezřelý neustále choval agresivně, kdy se snažil sdělat nasazená pouta a svým postojem naznačoval útok na policisty a své sebepoškození. Byla důvodná obava, že může svým jednáním ohrozit svůj život nebo se pokusit o útěk, a proto bylo využito oprávnění dle zákona o policii a byl připoután k vhodnému předmětu. Lustrací bylo zjištěno, že je po osobě vyhlášeno celostátní pátrání. Nyní pachateli hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," uvedla k případu Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář