Policie dopadla zloděje křížů a sošek ze hřbitova ve Smržicích

Policie dopadla zloděje křížů a sošek ze hřbitova ve Smržicích
ilustrační foto

Série krádeží barevných kovů na Prostějovsku pokračuje. Zatímco předvčerejší krádež měděných prvků na budově v Kostelecké nemá známého pachatele, policisté dopadli zloděje křížů a sošek ze hřbitova ve Smržicích, k činu došlo v září minulého roku.

V době od 23. ledna do 24. ledna vnikl dosud neznámý pachatel do areálu na ulici Kostelecká v Prostějově. Zloděj odcizil přibližně 32 metrů měděného opláštění budovy a střechy a 1,5 metru měděného okapu. Celková způsobená škoda je bezmála dvaačtyřicet tisíc korun.

Z trestného činu krádež jsou podezřelí dva muži ve věku dvacetosm a sedmatřicet let. Uvedení muži se svého jednání dopustili dne 1. září 2011 ve večerních hodinách v obci Smržice. Z místního hřbitova odcizili sedm křížů a šest sošek, které byly umístěny na náhrobcích. Tyto věci byly následně zajištěny a vráceny jejich původním majitelům. Celková škoda, kterou pachatelé svým jednáním způsobili je nejméně 28.800 Kč. Za trestný čin krádež hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na dvě léta. 

(red)

Poslat nový komentář