Dopravně bezpečnostní akce odhalila rekordmana

Dopravně bezpečnostní akce odhalila rekordmana
ilustrační foto PČR

Ve dnech 18. a 19. ledna 2016 proběhly na Prostějovsku dopravně bezpečnostní akce obvodních oddělení a dopravního inspektorátu. Celkem se do akce zapojilo 25 policistů. Zkontrolovali 391 vozidel a zjistili 30 dopravních přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši celkem 4 800 korun. V dalších třech případech policisté zjistili řidiče pod vlivem omamných látek.

„Rekordmanem se stal třiatřicetiletý muž z Prostějova. Toho policisté kontrolovali včera v 16:30 hodin v obci Kralice na Hané. Orientační zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek byla u muže pozitivní. Řidič uvedl, že dne 13. ledna kolem poledne užil látku pervitin. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Muž se na výzvu policistů dobrovolně podrobil odbornému lékařskému vyšetření, po kterém byl propuštěn,“ popsal začátek anabáze policejní mluvčí František Kořínek.

V 18:10 hodin tentýž den stejného řidiče kontrolovala ve Vrahovické ulici v Prostějově jiná policejní hlídka a celá procedura se opakovala. "Tím, že řidič řídil vozidlo v době, kdy mu byl zadržen řidičský průkaz, je podezřelý ze spáchání přestupku, za který mu ve správním řízení hrozí pokuta 25 – 50 tisíc korun a zákaz řízení na 1 – 2 roky," dodal mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář