Podnapilý cyklista odmítal spolupracovat a na policisty byl vulgární

Podnapilý cyklista odmítal spolupracovat a na policisty byl vulgární
ilustrační foto

Ve čtvrtek krátce před půlnocí projížděli policisté křižovatkou ulic Dolní – Wolkerova – Újezd v Prostějově. Na chodníku u přechodu pro chodce si všimli muže s jízdním kolem, který se pokoušel vstát ze země. I když byl opilý, na záchytce neskončil. Čeká ho ale tučná pokuta.

Policisté muži nabídli pomoc, ale ten je odbyl s dotazem, zda nemají nic lepšího na práci a ujištěním, že je platí ze svých daní. Při tomto svým nejistým postojem a horší artikulací řeči jevil známky podnapilosti. Následně muž na jízdní kolo nasedl a rozjel se ulicí Újezd směrem k ulici Svatoplukově. Při jízdě na neosvětleném jízdním kole muž nekoordinovaně po komunikaci kličkoval. Protože svou jízdou zjevně pod vlivem alkoholu ohrožoval sebe i ostatní účastníky provozu na komunikaci, byl policisty zastaven. Při kontrole sedmačtyřicetiletý muž z Prostějova na policisty verbálně vulgárně útočil a nadále zdůrazňoval podíl svých zaplacených daní při tvorbě služebního příjmu policistů," popsal incident policejní mluvčí František Kořínek. Dechovou zkoušku ke zjištění ovlivnění alkoholem, stejně jako odborné lékařské vyšetření ke zjištění ovlivnění alkoholem, opakovaně odmítl. Policisté na místě sepsali úřední záznam o kontrole řidiče podezřelého z požití alkoholu, který muž odmítl podepsat. Další jízdu policisté muži zakázali.

"Tím, že se muž odmítl podrobit vyšetření, zda při řízení nemotorového vozidla nebyl ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou, je podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, za který zákon o provozu na pozemních komunikacích stanoví pokutu 25 – 50 tisíc korun," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář