Po dálnici svištěl stopadesát. 18letý kluk si řidičák ještě neudělal

Po dálnici svištěl stopadesát. 18letý kluk si řidičák ještě neudělal
ilustrační foto PČR

V pondělí odpoledne měřila rychlost na dálnici D46 ve směru od Olomouce na Vyškov hlídka dopravních policistů. V místě, kde je povolen rychlostní limit 110 km/h, naměřila vozidlo Mercedes Benz jedoucí rychlostí 153 km/h. Auto hlídka předepsaným způsobem zastavila a vyzvala řidiče, aby předložil potřebné doklady k provozu a řízení vozidla.

"Mladý 18letý muž hlídce předložil osvědčení o registraci vozidla a platné pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. Řidičský průkaz ale nepředložil, protože ho nevlastní a ani nikdy nebyl jeho držitelem. Spolu s mladou ženou cestoval z Karviné a měli namířeno do Brna," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že policisté ho vyzvali také k provedení dechové zkoušky, která vyšla negativně. Za překroční rychlosti mu byla uložena v příkazním řízení bloková pokuta na místě nezaplacená ve výši 3 500 Kč. Na místě byla řidiči další jízda zakázána a byl poučen o tom, že pokud nevlastní řidičské oprávnění, nesmí řídit motorová vozidla. O tomto přestupku s ním bylo sepsáno oznámení, které bude postoupeno příslušnému správnímu orgánu. (red)

Komentáře

Inu, je to masakr, co si mladík bez řidičáku dovolil... dal bych mi pěkne tučnou pokutu a zákaz řízení na pár let. A je mi jasné, že neměl sjednané ani https://www.povinne-ruceni.com či havarijko... :(

Poslat nový komentář