Co jste hasiči, co jste dělali...

Co jste hasiči, co jste dělali...
Hasiči museli při hašení rozebírat střechu pěnčínského hostince

....že jste nám tu hospodu shořet nechali. To by si mohli zpívat po včerejšku v Pěnčíně, kdyby hasiči z HZS Olomouckého kraje opět profesionálně nezasáhli a již během hodiny nedostali pod kontrolu požár hostince v Pěnčíně. 

Ve čtvrtek 2. května 2013 byl v 12:13 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár střechy hostince v obci Pěnčín. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a Konice a dobrovolní hasiči z Kostelce na Hané, Pěnčína a Přemyslovic. Hasiči po příjezdu zjistili, že uvnitř objektu se nikdo nenachází. Začali proto ihned s hasebními pracemi.

 

 Požár zasáhl střechu, střešní a stropní konstrukci hospodářské části s hostincem o rozměrech asi 60 x 10 metrů. Objekt sloužil jako hostinec, sklady a navazovala na něj zámečnická dílna. Z hořícího objektu vynesli hasiči dvě propan-butanové lahve, které ochlazovali na volném prostranství. V průběhu likvidačních prací hasiči rozebírali střešní konstrukci a dohašovali skrytá ohniska. Požár zničil kromě střechy i uskladněné stroje a zařízení.

Lokalizaci hlásili hasiči více než za hodinu po oznámení. V likvidaci požáru stále okračují (stav k 16:30 hodin). Velitel zásahu předpokládá, že do rána bude na místě hlídat místní dobrovolná jednotka.

Výše škody s největší pravděpodobností přesáhne milion korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

 

Poslat nový komentář