Policisté se připravují na nadcházející svátky

Policisté se připravují na nadcházející svátky
ilustrační foto Policie ČR

Stejně jako v minulých letech budou policisté také letos o Velikonocích preventivně dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

„Na nadcházející dny připravujeme dopravně bezpečnostní akci v souvislosti s velikonočními svátky, která bude zahájena v pátek a potrvá až do pondělí. Primárně se zaměříme na místa s vysokým dopravním zatížením, na riziková místa, kde dochází k vážnému porušování pravidel silničního provozu a také na místa častých dopravních nehod. Dále budeme kontrolovat například dodržování nejvyšší povolené rychlosti, technický stav vozidel nebo používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Také nás bude zajímat, zda řidiči před jízdou nebo během jízdy nepožili alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky," informovala policejní mluvčí Markéta Kallerová.

Velikonoce patří mezi období zvýšeného rizika z pohledu bezpečnosti na silnicích, a to z důvodu, že lidé často cestují za rodinou. S tím je spojený zvýšený provoz tzv. svátečních řidičů. Proto buďte na cestách opatrní a snažte se být vůči ostatním řidičům tolerantní.

Hned po Velikonocích bude následovat další dopravně preventivní akce s názvem “Zebra se za tebe nerozhlédne”, která bude zaměřena zejména na nezletilé chodce. Policisté napříč celým Olomouckým krajem budou počátkem dubna kontrolovat dodržování pravidel při přecházení pozemních komunikací a dodržování obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu. (red)

Poslat nový komentář