Velikonoční svátky byly klidné, hlásí policisté

Velikonoční svátky byly klidné, hlásí policisté
Foto Policie ČR
Další fotky: 
Velikonoční svátky byly klidné, hlásí policisté

Jak dopředu avizovali, v průběhu Velikonoc se policisté v Olomouckém kraji zaměřili na řidiče. Kontrolovali, jestli neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky, anebo zda dodržují předepsanou rychlost.

Řadě motoristů udělili pokutu za překročení rychlosti. Také přistihli několik řidičů pod vlivem alkoholu. Od pátku do pondělí v Olomouckém kraji šetřili 65 dopravních nehod, což bylo o 20 více než v loňském roce. Při nehodách bylo celkem zraněno 16 osob, z toho jedna těžce. Nikdo při nehodě nezemřel.

„Od 29. března do 1. dubna 2024 jsme v Olomouckém kraji zkontrolovali 540 vozidel. Přitom jsme zjistili 270 dopravních přestupků a na pokutách jsme vybrali 215 tisíc korun. Nejčastěji jsme řešili špatný technický stav vozidla, a to v 81 případech. Maximální povolenou rychlost překročilo 46 motoristů, 16 řidičů nepoužilo za jízdy bezpečnostní pás a 13 jelo po dálnici bez zaplacené dálniční známky. Za volantem jsme přistihli 18 řidičů pod vlivem alkoholu a 3 pod vlivem jiné návykové látky,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář