Pronitka Sokol I Prostějov bilancuje

Pronitka Sokol I Prostějov bilancuje
ilustrační foto znak

Na stálé scéně Sokola I Prostějov loutkáři hrají už dvaadvacátou sezónu.

„Hrajeme více než 30 představení za symbolické vstupné. Abychom ve velké konkurenci jiných akcí v Prostějově vyhověli co nejvíce divákům, hrajeme od Dušiček do Velikonoc každou neděli dvě stejná představení v různých časech 13,30 a 15,30 hodin. V roce loňském jsme za svými diváky i dojížděli - do Drahanovic, Víceměřic, Smržic. Například v pečovatelském domě Ambrosie nedaleko Ostravy v Lutyni si nás klienti velmi oblíbili. Dojíždíme sem dvakrát do roka. Vždy s novým představením, které opakujeme čtyřikrát. Nu, a v Držovicích jsme po pohádce nadělovali. Převlékli jsme se do kostýmů Mikuláše, Čerta a Anděla, děti přednášely a dostaly dárky", uvádí loutkáři.

"Měli jsme také dvě premiéry. Šlo o autorské pohádky principálky Lucie Hlačíkové - Zelená pohádka a Kouzlo vánoc. Velmi významnou byla pro nás účast na národní sokolské přehlídce loutkových divadel v Přerově. Hrdě se můžeme postavit vedle divadel z Přerova, Olomouce, hlavního města Prahy i dalších velkých měst. Účastnili jsme se také sokolských celorepublikových akcí Movie Week a Noc sokoloven", přibližují.

Veliký úspěch měla také zhruba hodinová přednáška o historii loutkového divadla s poutavou videoprojekcí pro seniory. "Opakovat ji budeme pro seniory kantory letos v únoru, “dodala za Loutkové divadlo Pronitka principálka Lucie Hlačíková. (red)

 

Poslat nový komentář