Nechali jste si změřit rychlost na svých vozech?

Nechali jste si změřit rychlost na svých vozech?
Foto ber
Další fotky: 
Nechali jste si změřit rychlost na svých vozech?

V sobotu 9. června v době od 9 do 12:30 hodin měli řidiči motorových vozidel možnost nechat si změřit rychlost, a to na trase Severní obslužná komunikace. Akci připravila Městská policie Prostějov ve spolupráci s krajským pracovištěm Besipu Olomouckého kraje.

"Celkem se dostavilo 142 motoristů, z toho tři řidiči motocyklů. Ve čtyřech případech ukazatel rychlosti podměřoval, např. radarem naměřeno 57 km/hod. na ukazateli, řidičem zjištěno 52 km/hod. Tato hodnota byla nejvyšší naměřenou odchylkou. Řidičům, kterým tachometr podměřoval, byl doporučen servis, neboť ne svojí vinnou mohou překročit zákonem stanovenou rychlost. U osmi automobilů se ukazatel rychlosti zcela shodoval s naměřenou hodnotou mobilním radarem. U ostatních byla vesměs zjištěna odchylka do 10%. Pouze u sedmi vozidel byla vyšší jak deset procent, nejvyšší zaznamenána o 13 km/h, kdy bylo radarem naměřeno 37 km/hod, zatímco tachometr ukázal 50 km/hod," uvedla strážník Tereza Greplová.

Nejvyšší naměřená rychlost byla zaznamenána u osobního vozidla, a to 108 km/hod. „Padesátku“ si přijelo vyzkoušet 67 řidičů.

"Mám auto po generálce motoru, tak jsem si přijela vyzkoušet, jak na tom je. Dopadlo to skvěle, tachometr má odchylku dva kilometry," svěřila se jedna z řidiček. 

Každý účastník obdržel na stanovišti „START“ drobný dárek v podobě letáku a reflexních doplňků, které věnovala Městská policie a BESIP. Ze stanoviště „CÍL“ odjížděli řidiči s kartičkou, kde byla zaznamenána jejich změřená rychlost. (ber)

 

Poslat nový komentář