XX. ročník soutěže „O pohár Zdravého města“ vyhrála 6.A ze ZŠ Železného

XX. ročník soutěže „O pohár Zdravého města“ vyhrála 6.A ze ZŠ Železného
Foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
XX. ročník soutěže „O pohár Zdravého města“ vyhrála 6.A ze ZŠ Železného

Městská policie ve spolupráci s koordinátorkou Zdravého města a dalšími partnery uspořádala ve čtvrtek 18. dubna 2024 XX. ročník soutěže „O pohár Zdravého města“.

Soutěže se zúčastnilo 17 čtyřčlenných družstev složených z žáků šestých tříd. Celkem se zapojilo osm prostějovských základních škol. Děti musely projít osm stanovišť a co nejlépe splnit 16 úkolů. Ty pro ně připravili hasiči, Střední zdravotnická škola, záchranná služba, ČSOP Iris, Kontaktní centrum v Prostějově, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v Prostějově, Sportcentrum, Městská policie Prostějov a Policie ČR.

Jednalo se např. o poznávání rostlin a živočichů, celomotorický test, první pomoc, jízdu zručnosti na jízdním kole, test obratnosti, dětské TFA – nejtvrdší hasič přežije a další. Nechyběly ani různé hádanky, křížovky, všeobecné vědomostní testy týkající se právního vědomí, drogové tématiky, požárních a dopravních předpisů a dalších. V průběhu soutěže byly u dětí prověřeny všeobecné znalosti, dovednosti, šikovnost ale i fyzická zdatnost.

Celá akce se konala v hale Sportcentra, na ulici Olympijská. Během slavnostního nástupu všechny účastníky přivítal a zároveň i zahájil celé klání náměstek primátora pro oblast školství a sportu Miloš Sklenka a náměstkyně primátora pro sociální oblast a politička Zdravého města Marcela Župková. Přítomni byli i náměstkové primátora Jiří Rozehnal a Jiří Pospíšil. Všichni pak společně odstartovali začátek soutěže.

V závěru si děti odnesly zasloužené odměny, které jim předala 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová. Nejlepší družstvo ze všech, získalo hlavní cenu – pohár a poukaz na vyhlídkový let sportovním letadlem, věnovaný AEROKLUBEM Josefa Františka. Družstva na prvních třech místech obdržela diplomy, medaile a věcné ceny. Za účast v soutěži dostaly všechny děti tašku se sladkostmi. Ani tentokrát nikdo neodešel s prázdnou.

 

Zde jsou výsledky letošního ročníku:

1. místo ZŠ J. Železného, třída 6.A, 808 bodů

2. místo ZŠ Palackého, třída 6.A, 788 bodů

3. místo ZŠ E. Valenty, třída 6.A, 785 bodů

4. místo ZŠ Melantrichova, třída 6.A, 781 bodů

5. místo RG a ZŠ O. Wichterleho, třída 6.A, 780 bodů

6. místo ZŠ Vl. Majakovského, třída 6.A, 773 bodů

7. místo ZŠ Melantrichova, třída 6.B, 772 bodů

8. místo RG a ZŠ O. Wichterleho, třída 6.B, 764 bodů

9. místo ZŠ E. Valenty, třída 6.B, 750 bodů

10. místo ZŠ Dr. Horáka, třída 6.A, 744 bodů

11. místo ZŠ J. Železného, třída 6.C, 742 bodů

12. místo ZŠ Dr. Horáka, třída 6.C, 733 bodů

13. místo ZŠ Palackého, třída 6.B, 724 bodů

14. místo ZŠ Kollárova, třída 6.A, 718 bodů

15. místo ZŠ J. Železného, třída 6.B, 715 bodů

16. místo ZŠ Dr. Horáka, třída 6.B, 691 bodů

17. místo ZŠ Palackého, třída 6.C, 687 bodů (Zdroj Městská policie Prostějov)

Poslat nový komentář