Familiáda otevře i dveře prostějovské hvězdárny!

Familiáda otevře i dveře prostějovské hvězdárny!
ilustrační foto vecernikpv.cz

V pořadí druhá prostějovská Familiáda se koná 22. září v Kolářových sadech. Pro velký úspěch i tentokrát bude spolupracovat s hvězdárnou, která mimo jiné nabídne možnost pozorovat Slunce. 

Rodinné klání Familiáda nabídne několik netradičních sportů, ve kterých budou soupeřit rodiny mezi sebou i proti jiným.

Akci připravuje Okrašlovací spolek města Prostějova se Sportcentrem – DDM a Zdravým městem Prostějov. Heslem je tradiční „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“, proto nebudou počítány výsledky za jednotlivé disciplíny, ale vůle se do nich zapojit. "Nač se můžete těšit? Třeba na kroket, lakros, petangue či discgolf", zve tímto rodinné příslušníky Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku. Program pro rodinné týmy loni přilákal do Kolářových sadů stovky zájemců, na start se nakonec postavilo 58 týmů. "Letos bychom rádi nabídku netradičních sportů rozšířili, ale prozatím nebudeme konkrétní", sdělil s úsměvem Jan Zatloukal ze Sportcentra - DDM.

Svůj program nabídne i již zmíněná hvězdárna, která bude otevřena v době od 14 do 17 hodin. 

S myšlenkou rodinné olympiády přišla Martina Šponarová, žena, která spolu s Markétou Valentovou a Miladou Sokolovou rozjela v Prostějovu oblíbené Restaurant Days.

Záštitu nad akcí opět převzala primátorka města Prostějova Alena Rašková, coby představitelka Zdravého města. (ber)

Poslat nový komentář