Taneční studio Outclass Rockers nabízí rozvoj těla i mysli

Taneční studio Outclass Rockers nabízí rozvoj těla i mysli
Foto Taneční studio OČR
Další fotky: 
Taneční studio Outclass Rockers nabízí rozvoj těla i mysli
Taneční studio Outclass Rockers nabízí rozvoj těla i mysli
Taneční studio Outclass Rockers nabízí rozvoj těla i mysli

Taneční studio Outclass Rockers vzniklo v Prostějově v říjnu loňského roku. Lektoři Patrik Jurča a Martin Metelka v něm učí Break dance. Prvního jmenovaného jsme požádali o krátký rozhovor.

Kde vaše studio působí?

Trénujeme každou středu a pátek od 17 do 18:30 hodin v DDM na Vápenici 9 v Prostějově.

Co vás vedlo k založení studia?

Jsme dva, já B-boy Yuri (Patrik Jurča) a kamarád B-boy Albín (Martin Metelka). Taneční studio vzniklo spojením našich sil. Navzájem se doplňujeme a jsme jedna ruka. Nejen, že máme v plánu rozvinout hip hopovou kulturu tanečním studiem, ale chystáme i hudební album. Zatím mohu jen říct, že se máte každopádně na co těšit. 

Jsou nějaká kritéria k přijetí do vašeho studia?

Předpoklady podle mě může mít každý, základem je však kladný postoj k pohybu a hudbě.

Co je na tréninky potřeba?

Boty a oblečení, ve kterém se tanečník bude cítit pohodlně.

Kolik dětí k vám nyní chodí a v jakém věku?

V této chvíli máme "pod sebou" čtrnáct dětí. Vyučujeme děti od tří let výše, věk je v podstatě neomezený.

Už jste byli na nějaké soutěži?

Děti se zatím soutěží neúčastní, vzali jsme ale čtyři z nich na olomoucký Battle in the House, aby viděly, jak to na takovém battlu (souboji) chodí.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?

Máme v plánu spoustu projektů, jak battly, tak různá vystoupení na akcích Prostějova a pouliční jamy (jam znamená, když se sejdou tanečníci, nebo muzikanti a hrají, tancují formou improvizace bez jakékoliv přípravy nebo choreografie, tzv. formou freestylu). Také máme v plánu spolupracovat se slovenskou taneční scénou a udělat nějaké společné projekty. 

Účelem tanečního studia je rozvoj mysli, těla a mnohdy potlačeného potenciálu člověka, o kterém často nemá ani tušení. Schopnost rozhodovat se, zbystřit svoji pozornost. Naším úkolem je také ukázat hip hopovou kulturu v již zapomenutém světle, kde se pracuje na kolektivním vědomí a vzájemné podpoře.

Kdo je Patrik Jurča?

Obyčejný, skromný a pracující člověk, který se však nevzdává svých snů a jde si tvrdě za svým cílem. Na prvním místě je pro mě Láska, Víra a Trpělivost. Tyto tři aspekty jsou pro mě základem života a tvoření. Od malička mě naplňuje pomáhat lidem, ať už fyzicky, nebo psychicky a vlastně to spadá i pod účel naší taneční školy. Jsem poslední člen prostějovské b-boyingové crew Power city breakers, ve kterém jsem začínal s b-boyingem, později jsem se stal členem C4crew, Los Locos a momentálně působím v taneční crew Outclass Rockers, která vznikla v Manchesteru. B-boying se stal mým životem a nedokážu si už bez něj představit být, stejně tak jako bez svojí milované ženy. (red)

 

Poslat nový komentář