Soud pátrá po datu úmrtí muže z Přemyslovic

Soud pátrá po datu úmrtí muže z Přemyslovic
Ilustrační foto pixabay.com

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti zemřelého Bořivoje Holubáře, narozeného 1956, posledně trvale bytem Přemyslovice 298, okres Prostějov, nebo které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu Okresnímu soudu v Prostějově. Lhůta končí 4. března 2024.

Bořivoj Holubář byl nalezen mrtvý v sobotu 8. července 2023 přibližně v 18:20 hodin na posteli v pokoji v prvním patře rodinného domu manželkou. Na místo přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., konstatoval smrt a datum stanovil odhadem na 8. července 2023, 0:00 hodin. Lékař dále nařídil provedení zdravotní pitvy, která se nezabývá stanovením data smrti.

Ve věci byly Policií ČR zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, věc ale byla následně usnesením odložena, neboť nebyly zjištěny poznatky, které by poukazovaly na cizí zavinění.

Podle dosavadních zjištění byl Bořivoj Holubář ženatý a žil ve společné domácnosti s manželkou, která ale spala v jiném pokoji a naposled ho viděla naživu 7. července 2023 přibližně ve 23:00 hodin v koupelně. Jelikož se jednalo o neléčeného alkoholika, dlouho spal, když se opil, nebylo jeho manželce divné, když následující den nepřišel na snídani ani oběd. Nebylo zjištěno, že by jej od 7. července 2023 od 23:00 hodin viděla naživu jiná osoba.

Po uplynutí výše uvedené lhůty soud rozhodne o určení data smrti. Proti tomuto rozhodnutí není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Kateřina Raušerová. (red)

Poslat nový komentář