Muže zabil při kácení strom. Soud pátrá po datu úmrtí

Muže zabil při kácení strom. Soud pátrá po datu úmrtí
Ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Alexandera Šoce, narozeného 1947, posledně trvale bytem Vícov 143, 798 03 Vícov, okres Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Alexander Šoc byl nalezen mrtvý v pátek 19. ledna 2024 v 15.40 hodin náhodným kolemjdoucím venku na zemi na svém pozemku u potoku Pteňka, u lesního porostu, na rozhraní katastrálního území obcí Zdětín a Ptení, kde sám prováděl kácení stromů. Na místo přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., konstatoval smrt a datum stanovil odhadem na 19. ledna 2024 a jako předběžnou příčinu smrti stanovil smrt v důsledku úrazu po pádu stromu.

Ve věci byly Policií České republiky zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Usnesením policie byla věc odložena, neboť nebyly zjištěny poznatky, které by poukazovaly na cizí zavinění. Naposledy s Alexandrem Šocem mluvila telefonicky jeho přítelkyně ve středu 17. ledna 2024 kolem 19.00 hodin.

Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí 23. 5. 2024, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Alexandera Šoce. „Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Ivana Pazderová. (red)

Poslat nový komentář