V sídlišti Svornosti započala revitalizace

V sídlišti Svornosti započala revitalizace
Foto ber
Další fotky: 
V sídlišti Svornosti započala revitalizace

O revitalizaci sídliště Svornosti ve Vrahovicích usilovalo město několik let. Jednání ale opakovaně troskotala na nemožnosti domluvit se se všemi zástupci bytových družstev na její podobě. Zadařilo se až nyní, a tak se v prvním listopadovém týdnu rozběhly první práce.

„Nyní jsou prováděny práce ve vnitrobloku sídliště a na přilehlých komunikacích na ulici Tovární. Realizovány budou zejména parkovací stání, chodníky, požární komunikace, vsakovací objekty a přeložky inženýrských sítí," sdělil PvNovinkám náměstek Jiří Rozehnal s tím, že práce potrvají do 20. prosince 2022. Dopravní obsluze je podle jeho slov povolen vjezd pro vyložení a naložení nákladu, ale nikoliv pro parkování. Dopravní obsluhou jsou myšleni i obyvatelé sídliště a pracovníci přilehlých firem.

Dojde i na rekonstrukci stávajících komunikací, chodníků, stání pro kontejnery, veřejného osvětlení, mobiliáře, nové dešťové kanalizace se vsakovacími objekty a sadovým úpravám. „Stavební práce při budou realizovány do 30. srpna 2023,“ doplnil Rozehnal. (ber)

Poslat nový komentář