V Prostějově bude jezdit SENIOR TAXI! Prozatím zkušebně!

V Prostějově bude jezdit SENIOR TAXI! Prozatím zkušebně!
ilustrační foto internet

 

Rada města schválila poskytnutí dotace z rozpočtu města na rok 2015 z prostředků Fondu rezerv a rozvoje ve výši 40 tisíc Janu Spáčilovi na projekt TAXI SENIOR.

Záměrem žadatele je zřízení taxi služby pro seniory z Prostějova a okolí, a to s cílem zabezpečení cenově a časově dostupné dopravy pro těžce pohyblivé seniory. „Za jízdu bude seniorovi účtováno dvacet korun za jízdu po Prostějově a sedm korun za kilometr v rámci jízd mimo město. V případě, že taxi bude na cestujícího někde čekat, nebude si nic účtovat. Služba zahrnuje i doprovod, donášku nákupu a podobně," uvedla náměstkyně primátora Alena Rašková  s tím, že taxi je určeno seniorům nad 64 let. Podle Raškové se jedná o vstřícný krok města. "Obslužnost MHD je poměrně velká, na řadu míst se ale zejména méně pohybliví lidé autobusem nedostanou," dodala. 

Pro dopravu bude využíváno vozidlo Volkswagen Transporter T5, kde bude i míísto pro invalidníh cestujícího třeba po mozkové příhodě. Provozovatel je podle náměstkyně zběhlý ve zdravotnictví, kde pracoval. „Služba bude podpořena z rozpočtu města na zkušební období čtyř měsíců. Během této doby se ukáže zájem a přínos,“ uzavřela Rašková. (ber)

 

Komentáře

prima nápad, výborně :-)

spousta seniorů nemá auto a např. doprovod sanitkou k lékaři je na dlouhý čas, k obvodnímu pro papír na sanitku,čekání, vyšetření a pak zase čekání,takhle se alespoň ušetří čas, sanitka se může použít na naléhavější případy,nehledě, na to, že si senior může i sám bez pomocí jiných dokázat, že je ještě schopný a sám se o sebe postará, pokud je to v jeho silách. 

Poslat nový komentář