Volejbal

Dukláci opět na bedně. Tentokrát na Mistrovství ČR

Foto FB

Jeden z posledních závodů sezony bylo víkendové Mistrovství ČR v klasických disciplínách v Jindřichově Hradci (8.-11.9.).

Ve zkráceném programu se odskákala dvě kola individuální akrobacie a pět kol přesnosti přistání. Naši borci obsadili přední příčky ve všech kategoriích!

Vyhrálo družstvo DUKLA B, DUKLA A brala stříbro. Kluci dominovali i individuálním disciplínám.

Individuální akrobacie: 1. Petr Chládek, 2. Jiří Gečnuk, 3. Jakub Pavlíček

Přesnost přistání: 1. Jiří Gečnuk, 2. Petr Směšný, 3. Bonifác Hájek.

Kombinace: 1. Gečnuk, 2. Směšný, 3. Chládek

Junioři: 1. Oldřich Zbíral, 3. Matěj Chládek

Gratulujeme! (red)

 

Volejbalové mistryně přijal prostějovský primátor

Foto MMP

Primátor František Jura přijal v pátek na radnici úspěšné volejbalistky VK Prostějov, které získaly již 11. mistrovský titul!

Ženy VK dobyly senzační triumf v UNIQA extralize žen ČR 2021/22 a hanácký klub vrátily na tuzemský trůn ziskem jedenáctého mistrovského titulu za pouhých patnáct let oddílové existence! Gratulujeme! (red)

O dotacích pro volejbal rozhodnou zastupitelé

ilustrační foto VK Prostějov

Radní na svém posledním jednání řešili možnost udělení dotace Českému volejbalovému svazu. Ten se na ně a na zastupitele obrátil se žádostí o poskytnutí individuální dotace na jednorázovou akci z rozpočtu města Prostějova na rok 2021.

„Požadovaná dotace by měla podpořit Mistrovství Evropy ve volejbalu žen U17 v roce příštím. Konkrétně by finance měly být využity na přípravu projektu, ubytování, stravování a pronájmy,“ okomentoval dotační možnost náměstek primátora Jan Krchňavý, který má sportovní oblast ve městě na starosti.

Zastupitelé tak budou rozhodovat o návrhu radních poskytnout dotaci ve výši 800 tisíc korun. Doporučující stanovisko v této věci dala také Komise sportovní Rady města Prostějova. (red)

"PIROUETKA" válí i v lockdownu. On-line

ilustrační foto TŠ PIROUETTE

Druhý víkend v dubnu strávili zástupci, tanečníci a příznivci prostějovské Taneční školy PIROUETTE netradičně sledováním on-line taneční soutěže Tanečník roku 2021 – on-line MČR. V sobotních základních a semifinálových kolech měla TŠ v dance artu hned třiatřicet tanečnic napříč všemi věkovými kategoriemi od dětské až po dospěláckou.

Pro většinu holek to byla vůbec první zkušenost se sólem a pro dvě nejmenší, ještě školkové, vůbec první setkání s tanečními soutěžemi. O to víc potěšily četné postupy do finále. V dětech jich do semifinále postoupilo hned 11 a z celkového počtu 18 choreografií měla tak PIROUETTE velkou převahu. Do finále se mezi pět nejlepších nakonec probojovaly Vanessa Karasová a Elen Bendová, přičemž Elenka zaujala porotu svým videem už v základních kolech a umístila se na krásném druhém místě.

Volejbalistky Olomouce nabízejí originální permanentky. Se znakem Galy

Foto VK UP Olomouc

Ženský volejbalový klub Univerzity Palackého Olomouc zveřejnil podobu permanentních vstupenek pro novou sezonu.  Fanouškům připravilo vedení VK UP příjemné překvapení. Týká se i Prostějova, neboť je na nich logo Galy Prostějov. 

„Změnili jsme design permanentek tak, aby byly více atraktivní. Trochu jsme využili toho, že v tomto ohledu máme určitou výhodu oproti mužským sportům,“ uvedl předseda klubu Jiří Zemánek s tím, že jako fotografie pro vstupenky byl využit snímek z loňského kalendáře, v němž se hráčky osmělily k decentním aktům.

Prostějovské volejbalistky slaví stříbro!

Foto VK Prostějov

Tři nula na sety skončil včerejší zápas o titul vítěze UNIQA extraligy ČR 2018/19 pro VK Olomouc. Olomoucké volejbalistky neponechaly nic náhodě a zápas číslo tři ve finálové sérii změnily ve svou spanilou jízdu za vytouženým mistrovským titulem. Získaly ho po třiadvaceti letech. 

Prostějovské volejbalistky, které titul držely deset let, se už nezmohly na větší odpor. Podlehly hladce ve třech setech a trochu smutně převzaly stříbrné medaile. I druhé místo z nejvyšší tuzemské soutěže je však po natolik těžké sezóně výrazným úspěchem! Gratulujeme! (red)

 

Petanque Krumsín zve na velikonoční turnaj

ilustrační foto ICM Prostějov

Velikonoční neděli 16. dubna můžete strávit třeba v Krumsíně na turnájku v petangue dvojic. Zápis je od 13.30 hodin, zahájení ve 14 hodin.

Turnaj je i pro neregistrované hráče, hrát může každý. Dvojice přihlášené na internetu, které se turnaje zúčastní, budou zařazeny do losování o poukázku na konzumaci v občerstvení v hodnotě 200,- Kč. Konec přihlašování je v deset hodin v den konání  turnaje. Kdo zaspí a nestihne se přihlásit, může tak učinit až na místě, ale do slosování o poukázku už zařazen nebude. (red)

Milujete volejbal? AGEL vyhlašuje soutěž o permanentky!

ilustrační foto vkprostejov.cz

Fandíte volejbalu a jste z Prostějova? Zasoutěžte si o permanentky na utkání VK AGEL Prostějov!

„Jak na to? Napište nám do komentáře pod tento příspěvek - https://www.facebook.com/spolecnostagel/posts/472394892958177, proč bychom měli dát permanentku právě vám. Permanentku získají autoři čtyř příspěvků s nejvyšším počtem „like“. Neváhejte, soutěž končí už tento čtvrtek 18.3.2016 v 18 hodin,“ upozorňuje AGEL a.s. na svých facebookových stránkách s tím, že v případě remízy si vyhrazuje právo výherce vybrat sám.

Permanentky budou k vyzvednutí v Nemocnici Prostějov. (red)

Po Petře Kvitové se slehla zem?!

ilustrační foto FB Petra Kvitová

 

Bezmála čtrnáct dní uplynulo od chvíle, kdy Petra Kvitová naposledy komunikovala přes sociální sítě se svými fanoušky. Poté, co oznámila, že kvůli únavě nebude hrát prestižní turnaj v americkém Indian Wells, se po české tenisové jedničce slehla zem. Nyní, právě před hodinou, se nová reakce na FB objevila.

Petřino dosavadní mlčení dává prostor k celé řadě spekulací. Přes těhotenství až po syndrom vyhoření. Mediální zástupce Kvitové Karel Tejkal v médiích pouze vysvětlil, že tenistka odjela odpočívat na dovolenou, pravděpodobně se svým přítelem hokejistou Radkem Meidlem.

„Petra odpočívá v teple s někým, s kým je jí dobře, a aby byl účinek co největší, drží se mimo dosah internetu a většinu času i mobilního telefonu,“ uvedl Tejkal pro deník Sport. Kdy se vrátí do tenisového kolotoče nechtěl předjímat. 

Město opět podpoří volejbalistky

ilustrační foto volejbal-ostrava.cz

 

Veřejnou finanční podporu přiklepla rada města Prostějova Volejbalovém klubu  Prostějov. Místo požadovaného půl milionu je to ale pouze 300 tisíc.

"Jsou to finanční prostředky, které budou použity na náklady spojené s účastí klubu v nejprestižnější evropské volejbalové soutěži Champions League," uvedla náměstkyně primátora Ivana Hemerková s tím, že se jedná mimo jiné o ubytování, dopravu a víza. (red)