Prestižní volejbalový turnaj začíná už teď!

Prestižní volejbalový turnaj začíná už teď!
ilustrační foto internet

 

Pětinásobné mistryně české extraligy, volejbalistky VK Agel Prostějov pořádají ve středu a ve čtvrtek první ročník mezinárodního turnaje Prostějov Volleyball Cup 2013. Do města dorazily hned tři celky světové úrovně, Bělehrad, Drážďany a Schwechat. Klání vypukne ve středu v deset hodin utkáním mezi ńašimi volejbalistkami a rakouským Schwechatem v hale Sportcentra DDM.

Špičkové dvoudenní klání absolvují čtyři kvalitní kluby ze čtyř různých států Evropy. Jde o tři jasně vládnoucí hegemony svých zemí (Crvena Zvezda Bělehrad ze Srbska, SVS Post Schwechat z Rakouska, VK AGEL Prostějov z Česka) a momentálně druhý nejlepší tým bundesligy (SC Drážďany z Německa).

„Startovní pole je velice silné, což jsme při plánování domácího turnaje chtěli v první řadě. Dva soupeři v posledních letech opakovaně hrají Champions League a Vídeň se úspěšně prosazuje v CEV Cupu, takže celkové obsazení je dostatečně kvalitní a zaručuje vysokou úroveň všech zápasů. Šlo nám o to, abychom dva týdny před startem nového ročníku Ligy mistryň najeli do obtížnosti tohoto elitního poháru a navodili jeho atmosféru,“ sdělil hlavní kouč Agelek Miroslav Čada.

Atraktivní je turnaj i pro volejbalové fanoušky, kteří mají na všechny turnajové duely vstup zdarma a mohou vidět dohromady osm skvělých utkání. V základní části se totiž účastníci střetnou každý s každým, což obnáší čtyři utkání během středy a dvě ve čtvrtek dopoledne. Program vygraduje 10. Října ve 14,30 hodin soubojem o bronz a v 17 hodin finálovou bitvou.

„Na závěr přípravy nás čekají čtyři velmi dobré zápasy, které ideálně prověří aktuální výkonnost i formu mančaftu. Výsledky přátelských utkání sice nejsou stěžejní, přesto samozřejmě chceme domácí podnik vyhrát a fandům přitom ukázat to nejlepší, co umíme,“ vyslovil Čada přání. (red)

 

 

 

Poslat nový komentář