Prostějov bude zelenější o čtyři desítky stromů

Prostějov bude zelenější o čtyři desítky stromů
ilustrační foto
Další fotky: 
Prostějov bude zelenější o čtyři desítky stromů
Prostějov bude zelenější o čtyři desítky stromů

Městu se daří šetřit a radní na poslední schůzi rozhodli využít uspořené peníze za péči o zatoulané psy ve výši 250 tisíc korun na zlepšení životního prostředí v Prostějově. Veřejná zeleň tak bude rozšířena o 44 stromů, keře a přípravu dalšího květinového záhonu.

"Díky výsledku výběrového řízení na péči o zatoulané psy došlo v této kapitole oproti plánu k úspoře čtvrt milionu korun. Rada města na můj návrh rozhodla přesměrovat tyto prostředky do položky výsadba stromů. Díky příhodným klimatickým podmínkám tak můžeme ještě letos vysadit další více než čtyři desítky stromů," radovala se náměstkyně primátora Ivana Hemerková.

Město pokračuje v dosazování stromů v Kolářových sadech na místě takzvaného lesíku naproti hvězdárny. "Vysazujeme tady desítku vzrůstných stromů, a to jilm drsný a olši lepkavou," popsala Ivana Hemerková. Dále se u cyklostezky směrem z Prostějova na Kostelec na Hané rozšiřuje plocha biokoridoru Hloučela. "Za mostem pro cyklisty přes Hloučelu v Kostelecké ulici opět sázíme vysoké stromy vhodné do přírodního prostředí. Vedle desítky jilmů drsných a olše lepkavé tady poroste i pět jasanů ztepilých a dva duby červené," vypočítala náměstkyně Hemerková.

Město kromě toho nahrazuje i poškozené nebo uschlé stromy. Na Pernštýnském náměstí bude zasazena solitérní lípa a pět stromů pak v parčíku v ulici J. Lady. "Pokračujeme i v obnově stromořadí v ulici Pod Kosířem, kde se nám velmi osvědčila kulovitá forma platanu, další stromy budou dosazeny do parčíku v ulicích Sokolovská, Winklerova a také ve Vrahovicích, v ulici Československého odboje. V Dolní ulici pak byly vysazeny keře a připravený je i budoucí květinový záhon," dodala Ivana Hemerková. (red, jg)

 

 

Poslat nový komentář