Prezident podepsal zákaz kouření v restauracích. Platit bude od konce května.

Prezident podepsal zákaz kouření v restauracích. Platit bude od konce května.
ilustrační foto

Úplný zákaz kouření v restauracích podepsal prezident Miloš Zeman. Zákaz začne platit 31. května, který Světová zdravotnická organizace vyhlašuje jako Světový den bez tabáku. Zákaz kouření  elektronických cigaret na veřejných prostranstvích v okolí škol bude moci zavést obec závaznou vyhláškou. 

Zákaz kouření se bude týkat všech hospod, restaurací, kaváren a barů bez rozdílu, nebude se vztahovat jen na kouření vodních dýmek. Kouřit se ale nebude moci také na nekrytých zastávkách a nástupištích veřejné dopravy. Nově si nezapálíte ani v zoologických zahradách a ve vnitřních prostorách zdravotnických zařízení

Úplný zákaz kouření se bude vztahovat i na vnitřní zábavní prostory a na prostory, které k zábavě primárně neslouží, ale koná se v nich například ples, diskotéka, výstava nebo koncert. Dál platí úplný zákaz kouření ve vnitřních i vnějších prostorách všech typů škol.

Na sportovní akci přístupné veřejnosti se budou moci prodávat alkoholické nápoje do 4,3 procenta ethanolu, tedy i výčepní pivo a víno. Zákaz prodeje alkoholu bude platit pro prodejní automaty. (red)

Poslat nový komentář