OBRAZEM: Na R/46 se večer srazil náklaďák s osobákem

OBRAZEM: Na R/46 se večer srazil náklaďák s osobákem
Foto PČR

Včera krátce před půl osmou hodinou večerní došlo na 33. kilometru rychlostní komunikace R/46, před obcí Olšany u Prostějova, ve směru jízdy od Olomouce, k dopravní nehodě nákladního a osobního automobilu. Obešla se bez zranění.

"Třiadvacetiletá řidička nákladního automobilu značky Renault s návěsem se rozhodla předjet jiné nákladní vozidlo. Z důvodu nedostatečné rychlosti svého vozidla se řidička rozhodla předjížděcí manévr ukončit. Při zařazování se za původně předjížděné vozidlo došlo z dosud přesně nezjištěných příčin ke střetu Renaulta s osobním vozidlem značky Ford, které jelo v pravém pruhu za předjížděným nákladním vozidlem. Došlo ke kontaktu přední části nákladního automobilu se zadní částí osobního automobilu. Po kontaktu došlo ke smyku osobního vozidla, které poté narazilo do středových svodidel, následně se dvakrát otočilo kolem své osy, opětovně narazilo do středových svodidel a bylo odmrštěno vpravo mimo komunikaci," popsal drama policejní mluvčí František Kořínek.
Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol byl u obou řidiček vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Celková výše hmotných škod byla předběžně vyčíslena na 155 tisíc korun. Příčiny, okolnosti a míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování. (red)

Poslat nový komentář