Dobrý skutek? Podpořme zrakově postižené lyžaře!

Dobrý skutek? Podpořme zrakově postižené lyžaře!
Ilustrační foto ČSZPS

 

Částečná či úplná ztráta zraku nebrání řadě lid v nejrůznějších činnostech. Jedním z nich je i sjezdové lyžování, kterému se věnuje třicítka zrakově postižených sportovců. Jedním z nich je i Stanislav Foret z Ohrozimi, kterého Pvnovinky požádaly o rozhovor.

  • Kolik sportovců má váš tým a jak dlouho funguje?
Jsme registrovaní pod Českým svazem zrakově postižených sportovců a fungujeme už 15 let. V současné době je nás přes třicet. Podporuje nás rovněž Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého Olomouc.
  • Co vás vůbec ke sjezdovému lyžování přivedlo?
Největší výhrou pro nás je, že svou pílí a cílevědomostí dokážeme překročit hranice, kterými nás náš handicap limituje. V této fázi tudíž nejde moc o samotný výsledek, ale o to, že to vůbec dokážeme.
  • Přesto se zúčastňujete nejrůznějších závodů, jaké jsou vaše výsledky?
Shrnu to, jsme úspěšní na domácím, ale i mezinárodním poli, jezdíme na závody po celé Evropě.
  • Jak svou činnost financujete?
Část nákladů hradí ČSZPS, část si hradíme sami, většinu finančních prostředků si ale musíme zajistit sami od přátel a sponzorů. Největším z nich je Nadační fond Českého rozhlasu Světluška. Náklady jsou ale stále vyšší a tak bychom rádi sehnali další sponzory. Uvítáme nejen finanční podporu, ale i zakoupení a darování potřebného sportovního vybavení.  Rád bych toto cestou poděkoval prodejcům z posledního prostějovského Restaurant Day. Ze svého nám na činnost věnovali sedm set korun. Děkujeme za rozhovor. Případní zájemci o sponzring se mohu ozvat na telefon 6080469693. (ber)

Poslat nový komentář