Zdenička se zlepšuje milimetr za milimetrem, říká maminka Zdeňka Kotyzová

Zdenička se zlepšuje milimetr za milimetrem, říká maminka Zdeňka Kotyzová
Foto FB Zdeňka Kotyzová, ber
Další fotky: 
Zdenička se zlepšuje milimetr za milimetrem, říká maminka Zdeňka Kotyzová
Zdenička se zlepšuje milimetr za milimetrem, říká maminka Zdeňka Kotyzová

 

25. leden se stal osudným nejen pro Zdeničku Kotyzovou, ale také pro celou její rodinu a přátele. Po těžké autonehodě zůstala v umělém spánku, ze kterého se pomalu probouzí. Její zdárná léčba ale vyžaduje finančně náročné úkony, které nehradí pojišťovna a bohužel jsou nad možnosti její rodiny. V příběhu Zdeničky došlo k velkému posunu.

Zlepšuje se po milimetru

„Zdenička byla převezena z Ostravy do olomoucké nemocnice. Otevřela obě oči a začíná přijímat pevnou stravu,“ sdělila PvNovinkám Zdenčina maminka. Dívce podle jejich slov nejvíce „šmakuje“ čokoláda, pribináčky a nepohrdne ani banánem. „Zlepšuje se velmi pomalu, milimetr po milimetru, ale my jsme za to nesmírně vděční,“ dodala. Zdenička bude v Olomouci ještě nějakou dobu, pak bude ale muset být převezena do rehabilitačního centra. Lékaři uvažují o Kladrubech, to je ale pro rodinu z důvodu každodenního dojíždění nemyslitelné. Snaží se proto pro Zdeničku najít místo v Pasekách u Olomouce.

Veřejná sbírka    

Původní sbírka, kterou vyhlásila Zdeniččina kamarádka Žaneta Svobodová, se stala sbírkou oficiální. Zaštítil ji Okrašlovací spolek města Prostějova, odpovědnou osobou . Finanční prostředky budou použity na úhradu rehabilitačních, lázeňských a ambulantních pobytů včetně úhrad pobytů doprovodu, na úhrady pohonných hmot, zdravotních a jiných poplatků za pobyty, na pořízení rehabilitačních přístrojů a pomůcek a na specifické léčebné výlohy.

„Rozhodli jsme se po dohodě s rodinou Zdenky pro dva způsoby provádění sbírky. Lidé buď mohou přispět finančně na transparentní účet u Komerční banky, nebo rodině věnovat  celý výtěžek vstupného z veřejné kulturní či sportovní akce,“ vysvětlila předsedkyně spolku Milada Sokolová.

Jdeme do toho, hlásí Proměny

Zdeniččin příběh nenechal chladným ani prostějovský pěvecký sbor Proměny. "Hovořila jsem s některými hudebníky a vím, že chtějí Zdeňce pomoci. Ve sboru jsme většinou mámy a dokážeme si představit, co rodina prožívá. Rády bychom pro Zdeňku uspořádaly koncert a budeme rády, když se přihlásí další prostějovští hudebníci, kteří nám pomohou naplnit tuto myšlenku,“ nechala se slyšet Lenka Copková. 

Přispějte

Zdeničce můžete finančně přispět na účet 107-5771500217/ 0100, vedeném u Komerční banky a.s. Účet je transparentní a tudíž veřejně přístupný.  

Jménem Zdeničky a všech jejich blízkých děkujeme.  (ber)

Komentáře

Peníze, které byly zaslané na tento účet, budou převedené paní Kotyzovou na tento transparentní účet a uvedeni dárci.

Poslala jsem příspěvek na původně uvedený účet 2787346193/0800, který byl uveřejněný zde v Pv novinkách 9.3.2015. Zajímalo by mě, jestli se peníze dostaly ke Zdeňce, nebo kde skončily?

Poslat nový komentář