Hvězdy budou zářit nad Keltskou nocí nejen z nebe

Hvězdy budou zářit nad Keltskou nocí nejen z nebe
Foto Keltská noc

Program letošního, jubilejního dvacátého ročníku Keltské noci, která proběhne v termínu od 20. do 22. července, a nad kterým přijala záštitu velvyslankyně Irska v Praze, J. E. Clona Manahan, bude nabitý jak novinkami, tak stálicemi mezinárodní hudební i taneční scény. 150 účinkujících z 12 zemí světa na tři dny rozehraje a roztančí kemp Žralok na Plumlově. Dnes vám představíme druhou část programu.

Nenašel by se asi žádný z návštěvníků Keltské noci, který by neznal a nemiloval trojici skvělých muzikantů z Dublinu, kteří si říkají SLIOTAR. Jejich hudba patří k samotným kořenům tradiční irské lidové kultury a jejich živá vystoupení jsou nezapomenutelným zážitkem. Dávno zlidovělý pokřik „pííívooo“ zpěváka a hráče na flétny a irské dudy Raye MacCormaca z pódia, tato zdravice všem účastníkům festivalu, už dnes patří ke Keltské noci stejně neodmyslitelně, jako k ní patří odraz plumlovského zámku na hladině Podhradského rybníka. Kapele Sliotar bude letos pódium patřit už po devatenácté, a to v sobotu ve 23:00.

Italští CISAL PIPERS se svými originálními skladbami, které propojují jejich různé hudební zkušenosti a experimenty, od klasického stylu přes pop, world music keltskými kořeny, až k etnické hudbě, také nejsou na Keltské noci žádnými nováčky. Nejprve ojedinělou krátkou akustickou show v sobotu od 15 hodin uvedou svůj workshop na téma starověké flétny, dudy a buby. Tuto cestu napříč staletími pak završí svým vystoupením v ten samý den večer, po půl desáté. Pokud jde o hvězdy Keltské noci, nesmíme v žádném případě zapomenout ani na domácí interprety.

 TOMÁŠ KOČKO & ORCHESTR je s ní neodmyslitelně spjatý již od prvopočátku. Ten, kdo už zažil neuvěřitelnou atmosféru koncertů tohoto uskupení, si to letošní určitě nenechá ujít a v sobotu v 19 hodin bude netrpělivě čekat pod pódiem na první tóny z rukou těchto dvojnásobných držitelů cen Anděl za album roku. (red)

Poslat nový komentář