Hvězdy budou zářit nad Keltskou nocí nejenom z nebe

Hvězdy budou zářit nad Keltskou nocí nejenom z nebe
Foto Keltská noc

Program letošního, jubilejního dvacátého ročníku Keltské noci, která proběhne v termínu od 20. do 22. července, a nad kterým přijala záštitu velvyslankyně Irska v Praze, J. E. Clona Manahan, bude nabitý jak novinkami, tak stálicemi mezinárodní hudební i taneční scény. 150 účinkujících z 12 zemí světa na tři dny rozehraje a roztančí kemp Žralok na Plumlově. Dnes vám představíme druhou část programu.

V pátek od 18 hodin se můžete nechat přenést do tajemného a pohanského fantasy světa (a možná až na Kaer Morhen) na křídlech podmanivé hudby plné jak slavných melodií ze Zaklínače, Pána prstenů a mnohých dalších opatřených emotivními českými překlady textů, tak vlastních skladeb kapely DELORAINE. Čeká vás fantasy literatura a pohanská mytologie proměněná v energickou, taneční a emotivní hudbu.

Také letos budete určitě šťastní, že se znovu potkáte s kapelou HAPPY TO MEET, která po půlnoci uzavře sobotní večer svým neuvěřitelně roztančeným vystoupením. Do povědomí posluchačů se toto spojení zkušených muzikantů různých hudebních žánrů dostalo v rámci tzv. „keltské vlny“, která před několika lety zaplavila českou hudební scénu. Happy to Meet ale svým osobitým zvukem dalece překračují hranice žánru a zaměřují se také na vlastní tvorbu.

„BRAN“ znamená v bretonštině havran a v keltských legendách je havran poslem dobrých zpráv. Na jeho křídlech v pátek v podvečer v 19:30 přiletí tato kapela se stejným názvem se svou profesionálně pojatou hudbou vycházející ze starých bretaňských lidových motivů, dávných tanců a zpěvů moře. Přenesou vás do zvláštního světa, ve kterém mají rozhodující slovo sny. (red)

Poslat nový komentář