Hasiči po požáru na dálnici naháněli prasata

Hasiči po požáru na dálnici naháněli prasata
Po nehodě hasiči postavili provizorní ohradu...
Další fotky: 
... do které nahnali vyděšená prasata. Pomohli i policisté.

Dnes ráno začal na rychlostní komunikaci směrem od Mohelnice do Olomouce hořet kamion. Olomoucké osádky zásahových vozidel byly na místě během necelých pěti minut. Samotný požár se hasičům po příjezdu cisternových vozidel a nasazení vysokotlakého proudu podařilo během chvíle zlikvidovat. Ovšem problém nastal s nákladem.

Nákladní vůz totiž vezl kolem osmi desítek prasat. Vlivem požáru došlo k roztavení části hliníkové podlahy návěsu a hasiči svedli fyzicky náročný výkon při záchraně zvířat. Zmatená prasata odmítala opustit nákladový prostor a naopak mimo hořící prostory nezadržitelně vbíhala na rychlostní komunikaci a hrozilo nebezpečí střetu s projíždějícími vozidly. Hasiči po zvládnutí záchrany prasat postavili z nastavovacích žebříků provizorní zábrany a po příjezdu dobrovolných jednotek poté rozrušená zvířata hlídali a udržovali v ohradách. Všechna převážená zvířata se podařilo zachránit.

Řidič transportní firmy převážející prasata odvezl první část na nepoškozené nástavbě svého vozu a po návratu naložil i zachráněná prasata hlídaná na parkovišti naproti motorestu Křepelka a přeložil i zbylá z požárem zasaženého přívěsu. 

Příčinou vzniku požáru bude zřejmě prasknutí pneumatiky na přívěsu nákladního vozidla. Výše hmotné škody ještě nebyla stanovena.

(red)

Poslat nový komentář