Na silnici vyhasl život mladého člověka. Pod koly auta

Na silnici vyhasl život mladého člověka. Pod koly auta
ilustrační foto PČR

Ve čtvrtek krátce po 22 hodině se v Hranicích na silnici 1. třídy č. 47 stala dopravní nehoda, která si vyžádala jeden mladý lidský život. Řidič osobního auta srazil dva chodce. Mladík zraněním na místě podlehl, dívka skončila v nemocnici.

"Řidič osobního vozidla Škoda Octavia jel po ulici Olomoucká ve směru na Ostravu. Na úrovni čerpacích stanic, které se zde nacházejí, s největší pravděpodobností přehlédl skupinku chodců přecházejících z levé strany silnici mimo přechod pro chodce a dva z nich zachytil. Mladý 23letý muž byl vlivem nárazu odhozen do silničního příkopu a o tři roky mladší chodkyně zůstala zraněná ležet na odstavném pásu čerpací stanice. Mladík na místě podlehl zraněním a dívka byla převezena do fakultní nemocnice Olomouc," popsala tragickou událost policejní mluvčí Miluše Zajícová. Po provedené dechové zkoušce nebylo zjištěno, že by řidič požil alkoholické nápoje, u dívky byl test pozitivní s hodnotou 0,46 promile alkoholu v dechu. Škoda byla vyčíslena na 150 000 Kč. Příčina a okolnosti nehody budou v následujících dnech předmětem dalšího šetření. K ohledání místa nehody byl přizván soudní znalec z oboru silniční doprava. "V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestné činy usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," dodala mluvčí. (red)

 

Komentáře

Auta,auta,auta,neměli byste se už všichni poblázněnci z aut léčit na psychiatrii?

...nechapem,co rozumiete pod :ridic je nevinna obet a dle nasich hloupych zakonu to nakonec snad odnese on: Ak ste vodic viete velmi dobre,ze musite jazdit tak,aby ste vedel v kazdej situacii spravne reagovat.Ak vidite na vozovke chodcov-je Vasou povinnostou jazdit tak,aby sa chodcom nic nestalo.Ale samozrejme,ak sa vodic nevenuje vozovke.......A este jedna mala otazocka na pokraji-napisal by ste znenie Vasho komentaru keby sa jednalo o Vasho syna??

smutné.. hlavně už to, že řidič je dle všeho nevinná objeť a dle našich hloupých zákonů to nakonec snad odnese on!

Poslat nový komentář