O hodiny na nádraží budu bojovat na zastupitelstvu!

O hodiny na nádraží budu bojovat na zastupitelstvu!
foto MMP
Další fotky: 
O hodiny na nádraží budu bojovat na zastupitelstvu!

 

Před časem Jana Kostelníková, zastupující občasnské sdružení Přijdu včas, radnici nabídla, že hodiny, které mají stát u vlakového a autobusového nádraží, věnuje právě sdružení. Vedení města ale návrh smetlo ze stolu. Jana Kostelníková se ale za ně půjde bít na úterní zastupitelstvo.

 

 

Podle náměstkyně primátora Aleny Raškové návrh nakonec zamítlo úzké vedení radnice. "Design těchto hodin je i po úpravách, které jsou navrženy, přece jen vhodnější k dětským hřištím," konstatovala Rašková

"Hodiny měly být čtyřstranné, mimo jiné s logem města a symboly železnice a autobusu. Jsem v jednání s Českými drahami, FTL už vyrábí maketu autobusu. Barva a tvar jsou přizpůsobeny prostředí, aby zapadly krajiny, šedo-zelené s tvarem stříšky do čtyřlístku. I zde je bezpečnostní hlásič na MP a ZZS, " posteskla si Kostelníková, kterou rozhodnutí zaskočilo. "Ptala jsem se řady lidí, zda by jim takové hodiny vadily. Jejich odpovědi byly stejné - nevadily, naopak by je uvítali. Hlavně pro bezpečnostní prvky, protože hromadnou dopravou a vlakem cestují ve školní rok hlavně děti," dodala Kostelníková. "Jsou úplně jiné a řekla bych hravé. Nechápu, co na nich komu vadí, nádraží by rozhodně jen prospěly," uvedla jedna z dotázaných.

Jana Kostelníková se ale nevzdává, za hodiny se půjde bít na úterní zastupitelstvo: "Prostějovu by zůstalo prvenství v počtu bezpečnostních hodin, bylo by prvním městem, kde jsou stojany umístěny jinde než u dětských hřišť a hlavně by tak město dalo občanům jasně na vědomí, že mu záleží na jejich bezpečnosti."  (ber)

 

 

Komentáře

Hodiny k nádraží každopádně patří a je velkou chybou, že tam dosud nejsou. Také se podivuji, kam se poděly hodiny z Petrského náměstí. Sice šly už dlouho dobu podle ne-li od samotné instalace podle "plotu", tak než by se opravily, tak se raději odstranily nebo přímo odstřelily jako OP či Jezdecká kasárna. To je v Prostějově nyní móda....

Poslat nový komentář