Boj o hodiny opět prohrála

Boj o hodiny opět prohrála
ilustrační foto Přijdu včas

 

Jana Kostelníková z OS Přijdu včas, opět narazila Na jednání zastupitelstva znovu přednesla návrh, aby v blízkosti autobusového a vlakového nádraží byly umístěny hodiny právě jejího sdružení. Zastupitelé ale trvají na klasické časomíře kulatého tvaru. Kostelníkové ale nabídli možnost umístění na dětském hřišti či u nové nemocnice.

Od Olomouckého kraje dostalo sdružení na hodiny dotaci, ve spolupráci s místními firmami nechalo vyrobil i symboly vláčku a autobusu. Podmínkou všech je ale umístění již vyrobených  hodin právě v těchto dvou lokalitách. „Nerada bych dotaci vracela,“ uvedla Jana Kostelníková.

Zastupitelé ale její přání znovu smetli ze stolu. „V současnosti běží výběrové řízení na dodavatele dvou klasických kulatých hodin,  které se na nádraží více hodí. Vyčleněno na ně máme 180 tisíc korun,“ připomněla náměstkyně primátora Alena Rašková.

Náměstkyně Ivana Hemerková pak Janě Kostelníkové nabídla možnost umístit hodiny na dětská hřiště, jižní část nedávno opraveného sídliště E. Beneše či u autobusové zastávky u nové nemocnice.

Aby hodiny v Prostějově přece jen byly, musí sdružení požádat poskytovatele dotace o změnu užití. (ber)

Poslat nový komentář