Město nabídne pozemky po jezdeckých kasárnách developerům

Město nabídne pozemky po jezdeckých kasárnách developerům
ilustrační foto MMP
Další fotky: 
Město nabídne pozemky po jezdeckých kasárnách developerům

Vítězný návrh nové podoby areálu bývalých jezdeckých kasáren zahrnuje i výstavbu bytových domů. Zatímco o vybudování parku se postará město Prostějov, pozemky na výstavbu hodlá nabídnout developerům.

„Vyhlásíme záměr prodeje. Doufáme, že se najde developer, který by financoval výstavbu. Pokud ne, nabídneme k odkupu jednotlivé parcely,“ uvedl primátor František Jura.

Navrhovaný park akcentuje kompoziční osu vytvořením průhledu na ulici Puškinova. Parková část je tvořena otevřeným trávníkem, který je lemovaný výsadbou stromů ve výrazných terénních modelacích. Ve stínu stromů budou umístěny různé herní a odpočinkové aktivity. Návrh využívá stávající budovy Jízdárny a navrhuje ji využít jako kulturní centrum a zázemí pro botanickou zahradu a skleník. Dále je v řešení možné počítat s rozšířením botanické zahrady a vytvořením nového vstupu a průhledů do zahrady. Návrh vytváří ekonomicky i provozně přijatelné řešení, které pracuje s nenáročnými druhy vegetačních prvků, jakými jsou například krajinné trávníky. V neposlední řadě je zde počítáno s hospodařením s dešťovou vodou pomocí zasakovacích průlehů. (ber)

 

 

Poslat nový komentář