Bolí vás něco? Přiložte kočku

Bolí vás něco? Přiložte kočku
ilustrační foto internet

 

Asi každý z nás slyšel o léčebném účinku ledvinového pásu. Kdysi se dělaly z kočičích kůží a pomáhaly zejména při bolestech zad. Dnes takový pás seženete stěží, kočky ale pomáhají stále. Přesvědčil se o tom i pan Jiří, vlastník krásného dlouhosrstého kocoura Lumpa.

„Tři dny mne neskutečně bolelo pravé rameno, ruku jsem dokázal zvednout jen o pár centimetrů a nic v ní neudržel,“ říká Jiří, kterému nezabraly ani prášky od bolesti. Pak si vzpomněl právě na údajnou hřejivou léčbu kočičího tepla. „Večer jsem si do postele vzal Lumpa a nechal ho spát na bolavém rameni. Evidentně se mu tam líbilo, i když byl značně překvapen, do ložnice totiž normálně nesmí,“ dodává.

Ráno pana Jiřího čekala příjemná změna, bolest skoro úplně zmizela. „Pár dnů ale s Lumpem budu postel sdílet, jistota je jistota,“ sdělil PvNovinkám.

Není ale sám, kdo léčivou moc koček potvrdil. Stejně je na tom i slečna Iveta. „Máme kočku už asi sedm let. Není nijak mazlivá, občas si přijde pro pohlazení, ale jinak nás potřebuje asi jen na to, aby měla plnou misku. Situace se ale jednou v měsíci mění. Kdykoli mám dostat menzes, mám velké bolesti břicha. A Líza se mi dere do postele a spí mi na něm. Hodně to pomáhá, mnohem víc než prášky,“ popsala vlastní zkušenost.

Negativní vlny

Podle léčitelů psi a kočky poznají v bytě či domě určité zóny. Zatímco kočka vyhledává k odpočinku ty negativní, pes si lehne jen tam, kde je „bezpečno“. „Kdysi jsme bydleli ve starém domě pod plumlovským zámkem. Já i žena jsme měli neustále zdravotní problémy, než jsme povolali tehdy velmi známého léčitele. Dům, pod kterým vedla řada pramenů, vyčistil od negativní energie a řekl nám, že dokud s námi bude v ložnici spát pes, je vše v pořádku. Pokud tam nebude chtít, máme mu zavolat, že barák zase vyčistí,“ popsal další zkušenost pan Jan. Pes s nimi spal zhruba tři týdny, pak léčitele museli zavolat znovu. „Z domu jsme se nakonec odstěhovali, bydlení tam nám nesvědčilo,“ dodal Jan s tím, že dům byl posléze zbořen.  V novém bydlišti s manžely psí společník sdílí kteroukoli místnost. „Je to tady prostě čisté, tak s tím nemá problém. A zmizely i naše zdravotní potíže,“ konstatoval. (ber)

Poslat nový komentář