Bytový dům v Sušilově je před dokončením. Nájemníci dosud chybí

Bytový dům v Sušilově je před dokončením. Nájemníci dosud chybí
ilustrační foto

Původně měla Domovní správa Prostějov převzít bytový dům v Sušilově ulici do konce letošního února. Novostavbu ale stále halí lešení a není zkolaudována. 

"Stavba samotná je uvnitř objektu dokončena, probíhá odstraňování vad a nedodělků ze strany dodavatele, které nemohly být dokončeny z důvodu klimatických podmínek," sdělil redakci náměstek primátora Jiří Rozehnal. Dokončuje se rovněž fasáda, ozelenění teras a dokončují se trávníky.

"Město Prostějov požádalo HZS Prostějov o závěrečnou prohlídku, po jejímž ukončení bude požádáno o kolaudaci budovy," dodal Rozehnal.

Z původních pětadvaceti bytových jednotek se v nově vybudovaném domě v Sušilově ulici v Prostějově stalo jednotek dvacet sedm. Původně komunitní dům totiž nezískal dotaci, a tak byly dobudovány ještě dva byty pro imobilní občany. Domovní správa měla v polovině dubna potvrzeno šestnáct zájemců. Důvodem malého zájmu o nové byty v atraktivní lokalitě je podle oslovených seniorů vysoké nájemné. O jeho změně, stejně jako o změně podmínek pro získání nájemního bytu, zatím město neuvažuje. "Zatím jsme měli podmínky podle dotačního programu pro komunitní domy. Jelikož jsme na stavbu dotaci nezískali,  uvažujeme o změně," potvrdila redakci náměstkyně Alena Rašková. (ber)

 

Komentáře

Nakonec to dopadne jak jsem říkal před zahájením stavby - pro důchodce to bude drahé, takže nakonec byty budou pro VIP osoby a známé za regulované nájemné.

To venkovní "nasvícení" budou platit obyvatelé z nájmu?

Poslat nový komentář