Strážníci měřili rychlost. V třicítce

Strážníci měřili rychlost. V třicítce
ilustrační foto MP

V první polovině listopadu se strážníci zaměřili na řidiče nedodržující rychlost. Měřený úsek byl na ulici Žitná v místě, kde je umístěna dopravní značka s omezenou rychlostí, a to na 30 km/h. Během pěti dnů bylo radarem změřeno čtyřicet vozidel, jejichž řidiči nedodrželi předepsanou rychlost. 

"Za překročení rychlosti do 20 km v obci může být udělena pokuta do 1000 Kč. Řidiči, který překročí v obci rychlost o 20 km a více, hrozí pokuta do 2500 Kč a při recidivě i zákaz řízení," připomněla strážník Tereza Grelová.

"Pokud řidič vidí na tachometru ve vozidle určitou rychlost, neznamená to, že takovou rychlostí skutečně jede a bude taková naměřena i na policejním radaru. Ukazatel ve vozidle může podměřovat, což je pro řidiče horší varianta, než kdyby tachometr nadměřoval. Při takovém zjištění je doporučena návštěva autoservisu," dodala Greplová. (red)

 

Komentáře

Třicítka je od konce Foerstrovy ulice až po ulici Žitnou,ale jen na vyjímky ji
řidiči dodržují.Zapomíná se,že jezdí přes obytnou zónu,silnice je navíc místy zúžená.
Dodržování dopravních značek je na místě,to by si pak každý mohl jezdit jak chce.
A nejrychleji zde jezdí velká auta a hlavně těžké traktory.

Celá trasa od Domamyslic po Krasice má být s plnou čárou.A ty dálniční přerušované pásy mají snad dávat možnost předjíždět těsně před retardéry a domy?Nebo si snad Policie ČR myslí,že tato údajná prapodivně značená silnice je nějakou dálniční třicítkou,kde auta jezdící 30km budou předjíždět ty,co jedou 20 km........hahaha

A priste bude dobre merit v arealu Agrostroje, tam je myslim omezeni na 15km/hod....

V Žitné ulici můžou chytit 40 vozidel za půl hodiny ráno před šestou hodinou v pracovní dny.

Poslat nový komentář