V Národním domě se hrály šachy. O pohár primátora Prostějova

V Národním domě se hrály šachy. O pohár primátora Prostějova
Foto Aleš Hradský
Další fotky: 
V Národním domě se hrály šachy. O pohár primátora Prostějova

Ve dnech 24. června až 1. července proběhl v krásných prostorách prostějovského Národního domu šachový turnaj O POHÁR PRIMÁTORA MĚSTA PROSTĚJOVA. Zúčastnilo se ho 52 hráčů, včetně zahraničního účastníka z Německa. Již v minulosti hráli hráči z Ukrajiny, Polska, Egypta či Velké Británie.

Nejstarší účastník p. Vochozka (83!) přijel z Hradce Králové, nejmladší byl hráč domácího oddílu – David Hubál (9).  Oproti loňskému ročníku nebylo tak velké horko, vládla přátelská atmosféra a vedly se tuhé boje jak na předních, tak na zadních šachovnicích. První půli turnaje vedlo duo Londin (domácí oddíl) a bývalá reprezentantka ČR WIM Sochorová (Horka nad Moravou), nakonec z toho bylo až 4., respektive 5. místo. Na bronz dosáhl p. Nový (Ořechov), stříbro bral domácí hráč a největší favorit turnaje Závůrka. Vítězem se stal p. Kalousek (Žižkov) se ziskem 7 bodů.  V kategorii 65+ získal cenu p. Hadžala z Neratovic, cenu do 15 let talentovaný Vašek Sochor (syn výše zmiňované reprezentantky).

Během turnaje nemuseli organizátoři řešit žádné spory či reklamace výsledků, hlavním arbitrem byl Ing. Adamčík. Velký obdiv si zaslouží občerstvení, které připravil Mgr. Skládal se svými kolegy. Vynikající guláš, řízky či nivové speciality chutnaly všem.

Poděkování patří představitelům města – primátorovi Františku Jurovi a 1. náměstkyni primátora Miladě Sokolové, kteří přišli na akci uvítat i rozloučit se s účastníky. Odboru kancelář primátora za skvělou komunikaci a spolupráci.  Národnímu domu za prostory i podmínky pro hru a samozřejmě Statutárnímu městu Prostějovu i Olomouckému kraji za finanční podporu, bez které by nešlo turnaj uspořádat. (Aleš Hradský, ředitel turnaje)

Poslat nový komentář