Milovníci zimních sportů musí za sněhem do hor

Milovníci zimních sportů musí za sněhem do hor
ilustrační foto

Vyznavači zasněžených svahů a bílé stopy musí za sněhem do hor, Haná je v polovině zimy stále beze sněhu. Za sněhem musí zájemci do hor. Zimní radovánky jsou dostupné pouze na sjezdovkách v horských oblastech a běžkařské okruhy v oblasti Drahanské vrchoviny.

Oblíbená sjezdovka v Kladkách na Konicku je zatím mimo provoz. „Čekáme na sníh, ale ještě víc na ochlazení. Zem je teplá a pokud napadne nějaký sníh, neudrží se a taje. Pokud neklesne teplota na delší dobu na mínus pět, není možné zasněžovat,“ posteskl si správce lyžařského areálu v Kladkách Vojtěch Koutný. 

Nejbližší běžkařské centrum na Protivanovsku a Boskovicku zatím nabízí dostatečné vyžití, i když kvalita sněhu ani tam není úplně ideální. Jsou zde připravené lyžařské trasy, které se prolínají v šestici samostatných okruhů v délce téměř 63 kilometrů od  Malého Hradiska přes Protivanov až na Boskovicko do obce Kořenec. Veškeré zprávy a aktualizovaná sdělení o bílé stopě jsou dosažitelné na webových stránkách www.lyzarsketrasy.cz,  kde je také možné sledovat záběry on-line webových kamer umístěných na pěti různých místech na trase.

Pro zimní vyžití dětí připravuje již tradiční sobotní lyžovačky Sportcentrum - dům dětí a mládeže v Prostějově. Jednodenní lyžařské zájezdy na Ramzovou jsou cenově dostupné a výhodou je poskytování služeb lyžařských instruktorů zdarma. V ceně 350 korun je zahrnuta doprava vlakem a celodenní jízdné na sedačce ve Ski aréně R3 na Ramzové. Po celý den se dětem věnují pedagogové a lyžařští instruktoři. Zájezdy jsou určeny jak dětem bez doprovodu dospělých, tak i s dospělým. Lyže a lyžařské vybavení převáží z Prostějova doprovodné vozidlo, takže ve vlaku mají účastníci pohodu a cestují na lehko pouze s osobním zavazadlem. I přes nedostatek sněhu se na Ramzové v tomto období lyžuje. Veškeré informace o termínech na tel. 582 330 883 nebo na www.sportcentrumddm.cz

(jap)

Poslat nový komentář