Čarování nad šachovnicí

Čarování nad šachovnicí
ilustrační foto

Další ročník turnaje v šachu CHESS Prostějov OPEN 2017 proběhl 10. června v prostorách Národního domu. Favorité zahájili turnaj výhrami, silnější hráči se mezi sebou začali střetávat od 3. kola. Po zásluze turnaj vyhrál Vladimír Adámek, který je novým členem Rošády.

Na druhém místě skončil Roman Závůrka (SK Prostějov), který odvedl svůj standardní profesorský výkon bez prohry, na první místo to tentokrát nestačilo.

Největším překvapením byl ovšem výkon Jiřího Fialy (SK Prostějov). Vzpomněl si na dřívější časy, v ostrých pozicích se orientoval naprosto bez problému, v posledním kole ve velkém stylu porazil Petra Zatloukala a získal skvělé 3. místo. Všechny přesvědčil o tom, že stále ještě nezapomněl hrát kombinační šach.

Nejlepší ženou se stala Jana Indrová (Londinová) na 19. místě, když ji o lepší umístění připravil v posledním kole synovec Šimon.

Mezi žáky exceloval stále se lepšící Šimon Londin (SK Prostějov), který skončil na celkovém 4. místě. Nejmladším účastníkem byl Petr Novotný, nejstarším František Štec.

Sympatická byla i účast dvojice otců našich šachových nadějí – Tomáše Urbana a Petra Novotného, kteří odehráli pravděpodobně první turnaj ve svém životě. Třeba se v příštím roce přidá i některá z přítomných maminek. (Autor a foto: Milan Londin)

Poslat nový komentář