Od pátku do neděle na silnicích zemřelo osm lidí

Od pátku do neděle na silnicích zemřelo osm lidí
ilustrační foto HZS Ol. kraje

 

Za tento víkend včetně pátku na silnicích v tuzemsku zemřelo osm lidí. V neděli zemřeli tři, dva z nich byli motorkáři. Jedna se stala u Olomouce, zemřel při ní spolujezdec z osobního vozu.

V neděli brzy ráno havaroval v Olomouci osobní vůz, spolujezdec na místě zemřel. Řidič byl pod vlivem alkoholu. "Řidič s osobním vozem při jízdě směrem na Nové Sady pod vlivem alkoholu nezvládl řízení. Na rovném úseku sjel mimo silnici a narazil do stromu. Řidič z dopravní nehody vyvázl bez zranění. Jeho spolujezdec však utrpěl zranění, kterým na místě podlehl," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Motorkář zemřel v neděli na silnici u obce Bošovice na Vyškovsku. Zatím z nezjištěných příčin vjel v zatáčce do protisměru, kde se srazil s autem. Byl na místě mrtvý.

O víkendu se také staly nehody, při nichž bylo zraněno několik lidí. V sobotu se u Chraštic na Příbramsku zranilo při čelní srážce dvou aut šest lidí, mezi nimi dvě děti. Při havárii dodávky nedaleko Čečkovic na Tachovsku utrpělo v noci na sobotu zranění dokonce osm lidí. Čtyřicetiletá řidička vícemístné dodávky, která vezla dalších sedm lidí ve věku od 16 do 51 let, tam havarovala pravděpodobně kvůli mikrospánku. (PČR, ber)

Poslat nový komentář